Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Stiklinė dušo kabina ar užuolaidos: ką rinktis?

Jei savo būste neturite pakankamai vietos (ar varžo biudžetas) atskirai dušo kabinai ir voniai, tikriausiai nuspręsite pasirinkti kombinuotą variantą. Tačiau ką rinktis vonios sienelei: specialias užuolaidas ar stiklines duris / plokštes? Vieni džiaugiasi pasirinkdami minkštas, vandeniui atsparias ir pagal interjerą derančias, sąlyginai nebrangias dušo užuolaidas, kurias nesunkiai galima pakeisti. Tuo tarpu kiti itin pamėgsta stiklinės dušo kabinos privalumus. Gausų asortimentą už prieinamą kainą ir naujausias tendencijas atitinkančias dušo kabinas rasite Laikas Namams internetinėje parduotuvėje. Kad sėkmingai priimtumėte pagrįstą sprendimą, pateikiame pagrindinius abiejų pasirinkimų aspektus.

Dušo užuolaidos

 

1) Sušvelnina erdvę

Vandeniui atsparūs, neperšlampami audiniai sušvelnina bendrą vonios kambario erdvę, padarydama ją minkštesne, jaukesne bei „šiltesne“.

2) Sukurkite pageidaujamą vonios charakterį

Pasitelkus minimalias pastangas ir išlaidas, dušo užuolaidos vos akimirksniu gali įkvėpti vonios erdvę įvairių stilių, spalvų, rašto motyvais. Užuolaidas esant poreikiui ar nusibodus galima lengvai pakeisti kitomis, norint pakeisti vonios kambario išvaizdą. Dušo užuolaidos, pasiūtos iš storo, gražaus ir kokybiško audinio suteiks elegancijos ir jaukumo pojūtį Jūsų vonios kambariui.

3) Lengva valyti

Neišvengiama, kad laikui bėgant užuolaidos taps purvinos ir neestetinės išvaizdos. Tačiau tai nebėda. Jas ypatingai lengva prižiūrėti – tiesiog nuimkite ir išskalbkite skalbimo mašinoje. Tik būtinai atsižvelkite į medžiagai tinkamą plovimo programą.

4) Beveik neišvengsite vandens už vonios ribų

Užuolaidos negali visiškai užtikrinti sandarumo, tad tikimybė vandeniui patekti ant grindų labai reali. Tikėta, kad vandens lašai nuo užuolaidų nutekės ant grindų, kadangi nėra stabilios atbrailos. Taip pat užuolaidos juda jas atsitiktinai palietus ar nuo tekančio vandens, todėl naivu tikėtis, jog vonios kambarys po dušo liks sausas.

Dušo kabinos

1) Palaiko vonios kambarį sausą

Dušo kabina sudaro vandeniui nepralaidų sandarų plotą, tad nebelieka baimės, jog vanduo pateks už vonios ribų. Kai patalpoje turite ribotą erdvę, stumdomos durys gali atlikti funkciją taip pat efektyviai, kaip ir šarnyrinės.

2) Išnaudokite sudėtingas erdves

Sunkiai pasiekiamos nišos ir kampinės erdvės gali būti efektyviai panaudotos dušo zonai. Dušo kabinos ar stiklo plokštės gaminamos ir pritaikomos pagal esamos patalpos formas, kampus bei projektus, kad būtų užtikrinamas efektyvus, purslams atsparus sprendimas.

3) Sudarykite erdvesnės zonos pojūtį

Kompaktiškame vonios kambaryje tiesios linijos yra labai svarbios, kad erdvė atrodytų tvarkingai. Taigi, dušo kabinos vizualiai padidina vonios kambarį.

4) Leidžia šviesai skverbtis

Tais atvejais, kuomet vonios kambaryje yra tik vienas langas, o dušo kabiną ketinate įsirengti prasčiausiai apšviestame kampe, stiklo danga puikiai praleis šviesą ir apšvies erdvę. Nesvarbu, koks šviesos šaltinis bus (natūralus ar dirbtinis), matomumas akivaizdžiai pagerės, o be to, ir vonios kambarys taps šviesesnis ir gyvybingesnis. Pasirinkę ne taip gerai šviesą praleidžiančią medžiagą vonios sienelei, daug sunkiau atliksite net ir pačias paprasčiausias procedūras.

5) Aukštesnė kaina

Dušo kabinos yra brangesnės už dušo užuolaidas, o montavimas sudėtingesnis. Tai yra ilgalaikė investicija ir projektas tiek stiliaus, tiek funkcionalumo aspektu. Tad prieš priimdami sprendimą atsižvelkite į savo biudžeto ribas ir ilgalaikius planus.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas