Posėdžių salėje - seniūnijų atstovai, seniūnaičiai ir bendruomenių pirmininkai.

Aktualijos, Naujausi

Paminėta Vietos savivaldos diena

Nuo 2007 metų spalio 10-ąją Lietuvoje minima Vietos savivaldos diena. Kadangi šiemet ši diena buvo sekmadienis, rajono savivaldybės vadovai savivaldoje dirbančius bei savivaldybės tarnautojus su profesine švente pasveikino pirmadienį.

Kaip informavo savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyrius, į Savivaldybės tarybos posėdžių salę pirmiausia buvo pakviesti seniūnijų atstovai, seniūnaičiai ir bendruomenių pirmininkai, o vėliau – savivaldybės administracijos darbuotojai. Susirinkusiuosius pasveikino rajono savivaldybės vadovai: meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas ir direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Aktyviausius, veikliausius savivaldybės ir seniūnijų darbuotojus, seniūnaičius meras apdovanojo padėkomis, o kiekvienai seniūnijai bei savivaldybės administracijos skyriui buvo įteikta po obuolių pyragą.

„Šiemet vietos savivaldai suėjo 31 metai. Tenka apgailestauti, kad dėl COVID-19 situacijos šią dieną švenčiame laikydamiesi ribojimų, neturime galimybės susirinkti visi kartu į didesnius renginius”, – sakė meras R. Janickas.

Jo teigimu, per šiuos tris dešimtmečius įvyko daug gerų pokyčių mūsų mieste, miesteliuose ir kaimuose – jie keitėsi ir gražėjo.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti jums visiems ir kiekvienam asmeniškai, taip pat jūsų komandoms už kasdienį darbą, be kurio neįsivaizduojama stipri ir atsakinga savivalda. Ačiū visiems už darbą, kurį dirbate su meile bei atiduodami širdį ir sveikatą, džiaugiuosi, kad esate ir dirbate kartu, sveikinu su visų mūsų bendra švente”, – sakė meras.

Už iniciatyvumą ir aktyvią bendruomeninę veiklą, pagalbą seniūnijai, bendradarbiavimą sprendžiant vietos bendruomenės klausimus Mero padėkos skirtos šiems rajono seniūnaičiams ir bendruomenių pirmininkams: Antanui Guzeliui, Želvos seniūnijos Želvos seniūnaitijos seniūnaičiui; Kristinai Kaselienei, Deltuvos seniūnijos Leonpolio seniūnaitijos seniūnaitei; Danutei Narbutavičienei, Veprių seniūnijos Bečių seniūnaitijos seniūnaitei; Irenai Ožiūnaitei, Pivonijos seniūnijos Antakalnio III kaimo seniūnaitijos seniūnaitei; Dalei Remeikienei, Deltuvos seniūnijos Deltuvos bendruomenės pirmininkei; Virginijai Sakalienei, Pivonijos seniūnijos Antakalnio III kaimo bendruomenės pirmininkei; Rolandui Taraškevičiui, Ukmergės miesto seniūnijos Dukstynos seniūnaitijos seniūnaičiui; Svetlanai Tretjakovai, Ukmergės miesto seniūnijos Žalgirio seniūnaitijos seniūnaitei; Vidai Zimblienei, Siesikų seniūnijos Petronių seniūnaitijos seniūnaitei.

Vietos savivaldos dienos proga už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą, atsakingumą, sąžiningą darbą rajono žmonių labui Mero padėkos skirtos 24 rajono savivaldybės administracijos darbuotojams.

Galima prisiminti, kad kuriant Lietuvos valstybės pamatus, kartu buvo kuriama pačių vietos gyventojų valdžios sistema – vietos savivalda. Paskelbus Lietuvos nepriklausomybę ir kuriantis valstybei, 1919 m. spalio 10 d. buvo priimtas Vietos savivaldybių įstatymas, 1990 m. vasario 12 d. – Vietos savivaldos pagrindų įstatymas, o po 50 metų pertraukos, atkūrus Lietuvos Respublikos nepriklausomybę, 1990 m. kovo mėnesį įvyko pirmi laisvi savivaldybių tarybų rinkimai.

„G. ž.“ inform.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O.k. :
    Whttps://www.lrytas.lt/bustas/nekilnojamasis-turtas/2021/10/13/news/ukmergiske-stoja-i-kova-su-valdininkais-moteris-verciama-moketi-uz-paslaugas-kuriu-atlikti-ji-nepraso-ir-jai-ju-nereikia-21036614

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas