Universiteto TAU klausytojai.

„Ir senjorui, ir jaunam“, Naujausi, Žmonės

Susirinko po pertraukos

Kamilė STRACHĖ

Pirmadienį, spalio 4 dieną, Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje įvyko pirmasis Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) susitikimas. Bendravimo išsiilgę senjorai sveikino vieni kitus su šypsenomis bei dovanomis.

Su džiaugsmu TAU narius sutiko ir bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė. Ji linkėjo gražaus rudens, sveikatos bei vylėsi, kad pandemija neįsismarkaus ir leis senjorams lankyti paskaitas.

Universiteto dekanė Liucija Dzigienė liūdėjo, kad praeitais metais virusas sutrukdė TAU veiklą ir nariai galėjo susitikti tik vieną mėnesį. Tad, kad taip ir vėl nenutiktų, Švietimo pagalbos tarnybos metodininkas Vidmantas Krikštaponis parengė „planą B“ ir padėjo senjorams į telefonus įdiegti Zoom programėlę, leisiančią paskaitas klausytis internetu.

Taip pat jis turėjo parengęs staigmeną – virtualų pasimatymą su rašytoju Jeronimu Lauciumi, su kuriuo, deja, gyvai susitikti praeitais metais nepavyko.

O rašytojas savo ruožtu buvo paruošęs labai įdomų, nuotaikingą ir optimistišką pranešimą, kaip senjorui išlikti pozityviam ir niekada nepasenti. ,,Jei nuolat būsi užsiėmęs, vaikščiosi iškelta galva, tiesia nugara, prausies gamta ir džiaugsies saule, senatvė palauks“, – dalijosi savo receptu „Pats atsisveikinu su depresija“ knygos autorius.

TAU susitikimai vyks kiekvieną pirmadienį 10 valandą Vlado Šlaito viešosios bibliotekos konferencijų salėje. Dalyvavimui būtinas galimybių pasas.

AUTORĖS nuotr.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas