Geriausios 2021 metų mokytojos (iš dešinės) A. Danielienė, V. Savickienė, R. Sakalauskienė.

Aktualijos, Naujausi

Mokytojai pagerbti sveikinimais ir padėkomis

Arvydas PĖŠINA

Gėlėmis, sveikinimais, mokinių bei jų tėvų padėkomis paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Pedagogų atstovai, mokyklų vadovai Kraštotyros muziejuje pagerbti ne tik muzikos garsais, bet ir padėkos raštais. Susirinkusius sveikino Seimo narys Juozas Varžgalys, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, nuotoliniu būdu – Ukmergės rajono garbės piliečiai.

Minėjimą pradėjo Meno mokyklos Muzikos skyriaus moksleivių atliekamos smuikų ir pianino melodijos. Renginio vedėjai – Meno mokyklos mokytoja Daina Kriaučiūnienė, mokiniai Vija Rabazauskaitė ir Tauras Žemaitis pakvietė tris geriausiomis 2021 metų rajono mokytojomis pripažintas Aušrą Danielienę, vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytoją, Ramutę Sakalauskienę, Antano Smetonos gimnazijos tikybos mokytoją ir Virginiją Savickienę, Sporto centro sporto mokytoją.

R. Sakalauskienė gimnazijoje dirba nuo 1995 m. Ji du kartus apdovanota Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštais už iniciatyvią pedagoginę metodinę veiklą, mokytojai įteikta Ukmergės rajono savivaldybės mero padėka už aktyvią metodinę veiklą gimnazijoje bei skautų organizacijos Ukmergės rajone įkūrimą. Jai taip pat įteikta daug įvairiausių padėkų. Pedagogė – aktyvi Ukmergės dekanato tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, kartu su Kauno arkivyskupijos tikybos mokytojais rengė tikybos atnaujintas programas, yra Ukmergės dekanato šeimos centro direktorė, skaito paskaitas sužadėtiniams apie pasiruošimą santuokai.

V. Savickienė Sporto centre dirba nuo 2011 m. Daug kartų skatinta įvairiais padėkos raštais, jos mokiniai iškovojo prizines vietas įvairiose Lietuvos šachmatų varžybose. Nuo 2017 m. V. Savickienės auklėtinė Agnė Mickūnaitė atstovauja Lietuvos šachmatų jaunučių-jaunių rinktinėms. Mokytoja organizuoja tarptautinius turnyrus, Lietuvos čempionatus ir sporto šventes. Aktyviai dalyvauja ir bendradarbiauja Ukmergės rajono organizuojamose šventėse, parodomosiose varžybose.

A. Danielienė pedagoge dirba jau 35 metus. 2009 m. įgijo mokytojo metodininko kvalifikacinę kategoriją. Ji aktyviai skleidžia gerąją patirtį, nuolat kelia kvalifikaciją, ruošia auklėtinius įvairiems konkursams, kuria inovatyvius metodinius darbus. Skaito pranešimus konferencijose.

Renginio vedėjai D. Kriaučiūnienei pastebėjus, kad tik trys profesijos turi būti pasirenkamos iš pašaukimo – gydytojo, kuris gydo fizinį kūną, mokytojo, kuris gydo sielą, ir kunigo, sveikinti mokytojų buvo pakviestas rajono meras Rolandas Janickas. Jis įteikė Mero padėkos ženklą Meno mokyklos Dailės skyriaus mokytojai Jolitai Šlepetienei.

Mero padėkos raštas už rajono mokyklų sėkmingą veiklą karantino metu buvo įteiktas ir savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Vaidotui Kalinui.

Šventės proga 10 mokytojų buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro padėkos raštais, 18 – Ukmergės rajono savivaldybės mero padėkos raštais, 30 – rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo padėkos raštais.

AUTORIAUS nuotraukos

Apdovanojimo metu (iš kairės) R. Janickas, J. Šlepetienė, D. Steponavičienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Xxxx :
    Gal veliava kaba ne ta pas juos ...
  • To aha :
    Todėl kad skiepams neapsaugo tavęs
  • Aciumokitojems :
    I pensija daugumai laikas su sovietiniu mastymu... kai paklausai kai kuriu pedagogu,tai net ausis linksta.
  • Aha :
    Visiems nepaisant to skiepyti ar ne - uzdarose patalpose privalomos kaukes. Matyt pedagogams ir Ukmerges savivaldybes klerkams tai negalioja - jie auksciau istatymu! Pedagogai,koki pavyzdi rodot savo mokiniams??? Ne nuostabu,kad Lietuvoje is 500 viruso zidiniu - virs 300 ugdymo istaigose! Paziurekit i pedagogu atsakomybes jausma! Kodel man bunant skiepytam reikia detis antsnuki maximoje ir eifelyje??? Kodel pedagogai sukele sita viruso banga del kurios Lietuva atsidure tarp pirmaujanciu pagal uzsikretimus ir mirtis - sedi BE ANTSNUKIU???

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas