Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Nuo ko reikia pradėti namų remontą, jei namus remontuosite patys?

Kiekvienas mūsų naudojamas daiktas ar erdvė turi neišvengiamą nusidėvėjimo charakteristiką. Namus taip pat reikia dažnai prižiūrėti, o kartais neužtenka pasikliauti išorės remontu ar dekoravimu. Remontas yra sunki užduotis, reikalaujanti laiko ir pinigų, tačiau jei planas teisingas, netikėtos išlaidos ir iššūkiai jūsų neužgoš.

Pirmiausia, prieš pradedant remontą, turite nuspręsti, ką tiksliai norite remontuoti

Jei neplanuojate remontuoti viso namo, turite atlikti silpniausių ir labiausiai remonto reikalaujančių vietų įsivertinimą. Visų pirma, pagalvokite apie tai, kas jus labiausiai erzina jūsų gyvenamojoje aplinkoje. Galbūt tai yra byrančios vonios plytelės ar purvini tapetai gyvenamajame kambaryje? O gal tai būtų gremėzdiškas ir nefunkcionalus virtuvės išdėstymas?

Remontui reikės ir tam tikrų medžiagų, kurios skirtos statyboms, vienos jų yra labiau reikalingos, kitos mažiau, tačiau visas reikiamas prekes rasite čia: https://torx.lt/produktai/lankstas/. Nepamirškite, jog po remonto bus reikalingi ir kaiščiai.

Analizuodami problemiškiausias šeimos erdves, tiksliai žinosite, ką pirmiausia reikia pakeisti. Jei remontas yra ne tik kosmetinis, bet ir reikalauja remonto, pavyzdžiui, santechnikos ir kanalizacijos remonto, kreipkitės į profesionalus. Ekspertai patars ir patars, kokių veiksmų gali tekti imtis. Dažna remonto besiimančių žmonių klaida – griebti ir keisti viską, kas stovi kambaryje. Per daug įsijautus, rizikuojate išleisti per daug pinigų ir apsikrauti nereikalingais daiktais ar darbais. Nusprendę atnaujinti kambarį, atidžiai įvertinkite, kokie jau turimi daiktai ar medžiagos vis dar tinkami naudoti. Pavyzdžiui, galbūt jums nebūtina keisti grindų dangos – natūralaus medžio lentas pakaks nušveisti ir perlakuoti. O virtuvės spinteles galite atnaujinti jas tiesiog perdažant.

Paieškokite idėjų internete – taip gausite įkvėpimo atnaujinti tam tikrus nusidėvėjusius, bet tinkamus naudoti daiktus

Remontą galite atlikti patys arba samdyti meistrą. Prieš priimdami sprendimą, apsvarstykite keletą veiksnių. Pasirodo, kad patys atlikdami remontą galite sutaupyti pinigų. Tai ne visada yra teisingas kelias. Jei paprasti apdailos darbai nereikalauja daug žinių ar įgūdžių, sudėtingesnius darbus, tokius kaip keraminės plytelės, reikėtų patikėti profesionalams.

Ilgainiui suprasite, kad pirmiausia sutaupote pinigų, o paskui pinigus prarandate, nes reikia iš naujo remontuoti namus. Taip pat dėkojame, kad retai atliekate tam tikrus remonto darbus (pvz., Vonios kambario remontą). Todėl verta investuoti į kokybišką darbą, o ne stengtis tai atlikti ne visą darbo dieną, nes galite greitai pastebėti plaukiojančius defektus ir klaidas ir tenka kartoti remontą. Beje, verta žinoti, kad nuo 2019-ųjų sausio 1-osios įsigaliojo nauja pajamų mokesčio lengvata už remonto darbus. Pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą, nuo šiol už atliktus remonto darbus (išskyrus daugiabučių gyvenamųjų namų modernizavimą) galite susigrąžinti sumokėtą pajamų mokestį. Maksimali išlaidų suma, nuo kurios galės būti susigrąžinta dalis GPM už minėtas paslaugas, yra 2000 eurų. Taigi, jei meistras jums atliks remontą už 10 tūkst. eurų, iš savo apmokestinamų pajamų galėsite atimti 2000 eurų. Ši lengvata galioja ir sutuoktiniui – jis ar ji taip pat galės šią sumą atimti iš savo apmokestinamų pajamų.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Saulius :
    Neseniai perskaičiau nuostabų straipsnį apie namų remontą, kuris mane labai sužavėjo. Straipsnis išsamiai aptaria svarbiausius aspektus, susijusius su namų remonto planavimu ir įgyvendinimu. Pats esu namų remonto entuziastas https://apdailosdarbaivilnius.lt/ ir galiu patvirtinti, kad straipsnyje pateikti patarimai yra labai vertingi. Pavyzdžiui, pabrėžiamas individualių patalpų įsivertinimas ir sprendimas, ką tiksliai norite remontuoti. Tai yra esminė dalis, nes dažnai mes siekiame pernelyg daug ir tai gali baigtis ne tik didesnėmis išlaidomis, bet ir nereikalingais darbais. Man ypatingai patiko patarimai apie remonto medžiagų pasirinkimą ir kaip svarbu atsižvelgti į tai, kas jau turime. Pavyzdžiui, pats neseniai atlikau virtuvės atnaujinimą, perdažydamas spinteles, o ne keisdamas jas visas. Tai ne tik sutaupė pinigų, bet ir suteikė virtuvei naują gyvenimą. Straipsnyje taip pat pabrėžiama, kaip svarbu ieškoti idėjų internete ir nesiblaškyti, o sutelkti dėmesį į tai, kas tikrai svarbu. Tai pasitvirtino mano patirtimi – daug idėjų ir įkvėpimo radau naršydamas internete. Galiausiai, straipsnyje minimos pajamų mokesčio lengvatos už remonto darbus yra labai naudinga informacija, apie kurią turėtų žinoti kiekvienas, planuojantis namų remontą. Tai gali suteikti papildomą motyvaciją investuoti į kokybišką darbą. Informacija buvo labai naudinga ir informatyvi. Labai džiaugiuosi, kad pats naudoju nurodytus produktus ir technikas. Jūsų straipsnis ne tik suteikė man vertingos informacijos, bet ir įkvėpė tolesniems remonto projektams. Ačiū! Saulius https://apdailosdarbaivilnius.lt/

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas