Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kokie yra bohemiško stiliaus akcentai?

Pirmasis bohemos apibrėžimas atsirado XIX amžiaus pradžioje Prancūzijoje, kuris reiškia laisvę ir originalumą. Bohemiško stiliaus žmonės nebijo eksperimentuoti ir derinti skirtingus raštus ir spalvas. Kiekvieno žmogaus stilius atsispindi ir aprangoje ir namuose. Dažniausiai bohemišką stilių įsirengia meniškos ir atviros sielos asmenys. Tad kokie pagrindiniai bohemiško stiliaus akcentai?

Baldai

Kiekvienoje bohemiško stiliaus svetainėje bus sofa, foteliai, lentynos, TV staliukai ir t. t. Interjerą papildys įvairūs skirtingi dekoro elementai, kaip vazos, knygos, užuolaidos, kilimai, šviestuvai, paveikslai ir t.t. Dažniausiai baldai į bohemiško stiliaus namus atkeliauja pamažu, nes kiekvienas daiktas turi savo istoriją. Kartais jie perkami panaudotų baldų išparduotuvėje ar sendaikčių turguje. Labiausiai dominuoja gaminiai iš natūralios medienos.

Raštai

Bohemiško stiliaus interjeras raštų nebijo, kuo įvairiau tuo labiau pabrėžiamas stilius. Skirtingi raštai gali būti lengvai derinami tarpusavyje, net jeigu kitoje aplinkoje atrodytų nekaip, neverta sunerimti. Todėl nebijokite raštuotų kilimų, pledų, pagalvėlių, užuolaidų ar paveikslų. Tokie akcentai suteikia namams gyvybingumo ir žaismingumo, kurie papildo ir sukuria akcentą baldams.

Spalvos

Spalvų paletė itin plati, viskas priklauso nuo poreikio. Galima rinktis visas vaivorykštės spalvas, o jei nesinori tokio margumo, rinkitės žemiškas spalvas. Gali būti rudos, žalios, mėlynos ir baltos spalvos atspalviai, nes visi puikiai dera su aukso ir kitų metalų atspalviais. Tačiau, jei pamatėte alyvinės spalvos vazą, galite drąsiai neštis ją namo, nes toks nenuspėjamas ir įdomus yra bohemiškas stilius.

Bohemiškas stilius idealus tiems, kurie dvelkia idėjomis ir kūrybiškumu. Norint puošti bohemišką stilių, nereikia mokytis dizaino, užtenka vadovautis savo intuicija ir vaizduote. Tai laisvė būti drąsiam ir leisti sau eksperimentuoti su baldais, jų raštais ir spalvomis. Todėl bohemiški namai dvelkia atvirumu ir kūrybiškumu.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas