Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Lėlė – išskirtinis žaislas

Atrodo, kad visiškai natūralu, jog mergaitės žaidžia su lėlėmis, o berniukai su mašinytėmis. Bet kas lėmė tai, kad lėlė yra pripažįstama, kaip klasikinis žaislas, su kuriuo užauga daugelis kartų ? Ir nors šių laikų lėlės yra techniškai tobulesnės, turinčios daugiau ypatybių, kurios gali sudominti, bet šis žaislas buvo itin populiarus visais laikais.

Lėlės priskiriamos prie vaizdinių žaislų rūšies. Tai reiškia, kad vaikai su šiais žaislais ne tik žaidžia, bet ir gali bendrauti, jei nėra žaidimų draugo. Žaidimo su lėlėmis metu vaikui paprasta imtis vadovaujančio vaidmens ir pakreipti žaidimą sau norima linkme. Žinoma, su lėlėmis gali žaisti ne tik mergaitės. Lėles galima panaudoti daugeliu būdų, žaidimo specifiką ir taisykles sugalvoja pats vaikas. Taip pat plati su lėlėmis žaidžiančiųjų amžiaus grupė. Žaidžiant lavinami kai kurie žmogiškieji gebėjimai. Vaikas rūpinasi, saugo, išreiškia emocijas.

Šiuolaikinė lėlė. Pasaulis keičiasi, todėl keičiasi ir vaikų poreikiai, todėl lėlės taip pat yra pritaikomos pagal laikmetį. Rinkoje galima rasti lėlių, kurios itin realistiškai atkartoja kūdikį, kitos išsiskiria kitomis ypatybėmis.

Lėlės konkuruoja su skaitmeninėmis technologijomis. Šiame skaitmeninimo amžiuje vaikai vis daugiau laiko praleidžia prie interaktyvių pramogų ir spoksodami į ekranus. Tuo metu laikas tarytum dingsta ir net nelieka laiko paprastiems, tradiciniams žaislams. Nors ne visi skaitmeniniai žaidimai yra žalingi, bet visuomet reikėtų išlaikyti balansą tarp skaitmeninio ir realaus pasaulio ir neleisti vaikams per daug pasinerti į skaitmenines pramogas, kol jie yra mažo amžiaus.

Lėlė yra unikalus žaislas. Tikriausiai kiekviena mergaitė atsimena savo labiausiai patikusią ar ilgiausiai turėtą lėlę, o kai kurios turi jas išsaugoję iki pat šių dienų. Technologijos keičia visų, tame tarpe ir vaikų, įpročius, bet tikėtina, kad lėlėms išnykti negresia.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas