Pasivaikščiojimas atnaujintu taku vaikams suteikė džiaugsmo.

Sveikata

Kneipo taku į sveikatos šalį

Aldona STRELČIŪNIENĖ

Vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ „Žirniukų“ grupės ikimokyklinio ugdymo mokytojos trejus metus vaikų ugdyme taikė Sebastiano Kneipo sveikatinimo elementus. Grupėje darydami rankų voneles, kūno apsitrynimą vėsiu vandeniu, vaikščiodami basomis įvairių faktūrų takeliais, atlikdami kvėpavimo pratimus, gerdami vaistažolių arbatas, vaikai stiprino organizmo imuninę sistemą. Pastebėta, kad taikant S. Kneipo metodo elementus, vaikai mažiau serga virusinėmis ligomis. Vandens ir judėjimo procedūros teigiamai veikia ugdytinius: ramina, gerina emocinę savijautą, skatina bendravimą, teikia džiaugsmą, malonumą ir visada yra vaikų labai laukiamos.

Siekiant efektyvaus S. Kneipo grūdinimo(si) elementų panaudojimo ir lauke, buvo atnaujintas lopšelyje-darželyje turimas sveikatingumo takas: įsirengti purvo ir vandens takeliai, sumontuoti turėklai. Pasivaikščiojimas atnaujintu Kneipo taku suteikė vaikams daug džiaugsmo, plėtojo jų fizinius, psichologinius ir emocinius įgūdžius, stiprino imunitetą. Šalia sveikatingumo tako vaikų sodintos ir prižiūrimos vaistažolės, teigiama aplinkos harmonija, vaistažolinių arbatėlių gėrimas padėjo atsipalaiduoti, nusiraminti ir įveikti stresą.

Siekdamos pagilinti turimas žinias, rugsėjo 23–24 dienomis į Birštone vykstančią tarptautinę konferenciją „Sebastiano Kneipo sveikatinimo metodo pritaikomumas švietimo sistemoje-iššūkiai, patirtys ir sprendimai“ vyksta dar trys ikimokyklinio ugdymo mokytojos, kurios įgytas žinias apie Kneipo metodo svarbą vaikų įstaigoje taip pat taikys savo darbe.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas