Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Skundėsi gyvūnų prieglaudos darbu

Genovaitė KAZIELIENĖ

Redakcija gavo elektroninį skaitytojos laišką. Jame rašoma, kad į ją buvo kreiptasi pagalbos dėl dviejų benamių kačiukų, tad ji bandė susisiekti su konkursą laimėjusia ir beglobiais gyvūnais turinčia pasirūpinti „Akeso gyvūnų prieglauda“. Tačiau, pasak ukmergiškės, vienas kačiukas paimtas tik po antro prašymo, o kai kreipėsi dėl antro katinėlio paėmimo, buvo pasakyta, kad jie nedirba, reikia skambinti į savivaldybę. Tuomet mergina paprašė pagalbos gyvūnų prieglaudos „Klajūnas“ vadovės Ilmos Germanienės, kuri iš karto puolė padėti. Ir taip gelbsti ne pirmą kartą. „Aš – „Klajūno“ savanorė, tačiau pabrėžiu, kad nesu „Akeso gyvūnų prieglaudos“ konkurentė, kaip yra teigiama, tiesiog myliu gyvūnus. Savivaldybė, žinodama situaciją, vis tiek neieško sprendimų, kad ši Vaistinė-Klinika-Prieglauda-Viešbutis „Akeso“ netaškytų miesto pinigų“, – piktinosi laiško autorė.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vilija Grabauskienė paaiškino: „Ukmergės rajono savivaldybės administracija su VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos, gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugų teikimo sutartį 23 mėnesiams pasirašė šių metų liepos 21 dieną.

Pagal šią sutartį teikiamos tik šios paslaugos: šuns ar smulkaus naminio gyvūno (augintinio, pvz., šeškų, jūrų kiaulyčių) sugavimas, transportavimas, karantinavimas ir globa arba šuns ar smulkaus naminio gyvūno (augintinio, pvz., šeškų, jūrų kiaulyčių) sugavimas, transportavimas ir eutanazija, naminių gyvūnų (augintinių) gaišenų surinkimas ir utilizavimas, bešeimininkių kačių sterilizavimas bei bešeimininkių katinų kastravimas pagal programą „Pagauk – sterilizuok – paleisk“, nuotolinio užmigdymo šautuvo panaudojimas vienam gyvūnui, gyvūnų paėmimas iš savininko (konfiskuojamų gyvūnų paėmimas iš gyvūno laikytojo, vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo nuostatomis).

Kaip matyti pagal sutartį, kačių ar katinų globa, jų pristatymas į prieglaudą nėra numatytas. Nebent eitų kalba apie ypatingus ir išskirtinius atvejus, pvz., katės ar katino šeimininko mirtis, žūtis.

Svarbu pabrėžti tai, kad šioje sutartyje skelbiama, jog „bešeimininkiai gyvūnai gaudomi pagal perkančiosios organizacijos (šiuo atveju – Ukmergės rajono savivaldybės administracijos) pranešimus visose rajono seniūnijose. Tai reiškia, kad bešeimininkį ar bepriežiūrį naminį gyvūną pamatę žmonės darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. turėtų skambinti į savivaldybę, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių, tel. (8 340) 60 339. O po darbo valandų, savaitgaliais ar švenčių dienomis – į VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ tel. 8 676 30 210“.

Laišką pakomentavo ir VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“ vadovas Edvinas Novikas: „Iš tiesų „Akeso gyvūnų prieglauda“ savaitgaliais nedirba, bet tik su klientais. O sutarties sąlygas vykdo – be jokios abejonės, gyvūnai yra ir tuo laiku prižiūrimi. Prieglauda dirba ne tik laikantis su savivaldybe pasirašytos sutarties įsipareigojimų. Turime gyvūnų, kuriais rūpinamės ir be savivaldos paramos, o tik gerų žmonių dėka, kurie aukodami prisideda prie gyvūnų gerovės. Dirbame švietimo srityje, edukacijų šeimoms ir kitais klausimais“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Asta :
    Totali nesąmonė tie Akeso. Skambinom, neima benamių kačių. Kažkaip keista kad jokios tarnybos netikrina jų tokio "darbo". Gauna pinigus už orą, įsipareigojimų nevykdo - kam išvis tokia ale prieglauda reikalinga ?
  • Monika :
    Tai katė yra stambus naminis gyvunas??

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas