Naujausi

Šeši ugniagesių ekipažai vyko į gimnaziją gesinti… puodo

Naktį į rugsėjo 9-ąją, apie 2 valandą, Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta apie Jono Basanavičiaus gimnazijos patalpose pastebėtus dūmus. Į įvykio vietą buvo išsiųsti šeši ugniagesių ekipažai.   

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, pranešimas gautas iš saugos tarnybos. Kadangi švietimo įstaigos yra priskirtos padidinto pavojaus objektams, po pranešimo apie gaisrą sutelkiamos ypač gausios ugniagesių pajėgos.

Pagal nustatytą tvarką į įvykio vietą pirmiausia buvo išsiųsti du Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažai. Be to, likviduoti gaisrą išvyko arba prireikus būtų pasitelktos Pabaisko, Šešuolių, Taujėnų, Želvos ir Veprių ugniagesių komandos bei Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

„Kai pirmieji atvykę ugniagesiai gelbėtojai nustatė, jog pavojus negresia, pajėgos buvo atšauktos. Ekipažai apsigręžė ir grįžo atgal“, – paaiškino viršininkas.

Pasak Jono Basanavičiaus gimnazijos direktoriaus Valentino Gentvilio, specialiosios pajėgos naktį ant kojų buvo sukeltos dėl įstaigai maitinimą organizuojančios VšĮ „Bruneros“ darbuotojos neapsižiūrėjimo. Naujokė gimnazijos valgyklos virtuvėje pamiršo išjungti elektrinę viryklę, todėl pridegė ant jos paliktas puodas.

D. Vyšniauskas teigė, kad pranešimai apie padidinto pavojaus objekte kilusį gaisrą labai reti. Viršininkas nepamena, kad ugniagesiai paskutinį kartą gesino mokykloje įsiplieskusią ugnį.

Beje, Jono Basanavičiaus gimnazijoje gaisro aptikimo ir signalizavimo sistema įrengta, ji veikia.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas