Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Nuomonių telefonas

Ar Vaitkuškyje gyventojai sulauks vandentiekio?

Nijolė STUNDŽIENĖ

Pabaisko seniūnijos Vaitkuškio kaimo gyventojas sakė, jog prieš porą metų buvo žadėta iki gyvenamųjų namų nutiesti miesto vandentiekį. Neva trasa yra atvesta beveik iki kaimo, bereikia ją šiek tiek pratęsti. „Ar Vaitkuškio gyventojai sulauks vandentiekio?“ – klausė laikraščio skaitytojas.
UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas teigė, kad naujai patvirtintame Ukmergės rajono savivaldybės vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros specialiajame plane Vaitkuško kaimas įtrauktas į aglomeracijai priskirtų teritorijų ribas ir per 10 metų gali sulaukti vandentiekio.
„UAB ,,Ukmergės vandenys“ specialistai modeliavo sprendinius, galimybes dėl tinklų infrastruktūros Vaitkuškio kaime, bet tai nėra taip paprasta, kaip mano laikraščio skaitytojas, – kalbėjo R. Arlinskas. – Šiuo metu vandentiekio ir nuotekų tinklai yra atvesti iki Pašilės sodų. Vaitkuškio kaimas įsikūręs gana aukštoje vietovėje, todėl, norint užtikrinti reikiamą slėgį, gyvenvietėje reikėtų statyti vandens pakėlimo siurblinę arba atskirus vandens gerinimo įrenginius, taip pat tektų įrengti tinklų infrastruktūrą gatvėse. Visa tai reikalauja didelių investicijų. Tikimės Europos Sąjungos paramos iš 2021-2027 m. finansavimo programos, tačiau jeigu aplinkosaugai lėšų nebus skirta, mažos gyvenvietėms reikės individualiai spręsti, kaip apsirūpinti geriamuoju vandeniu, statant vandens gręžinį, o nuotekų tvarkymui – nuotekų valymo įrenginį. Šiuo metu Ukmergės rajono savivaldybės sprendimu yra patvirtinta dalinio kompensavimo tvarka gyventojams, įsirengiant nuotekų valymo įrenginį.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas