Įvairūs

Skirtingų veido kremų gausa: kaip išsirinkti tą, kuris tiks geriausiai?

Natūralu, kad kiekvienas nori gražiai atrodyti, turėti spindinčius plaukus, tvarkingą veido odą ir gerai jaustis. Daugeliui sveika ir tvarkinga išvaizda suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Tiesa, pasvajoti ar pakalbėti apie tobulą veido odą nepakanka. Tam, kad tokią turėti, nemažai daliai žmonių reikia įdėti daug darbo, pastangų ir ypatingos priežiūros. Pradžia, žinoma, yra veido kremas. Tačiau kadangi jų pasiūla rinkoje yra tokia didelė, tikrai ne visuomet pavyksta tinkamai pasirinkti, o, kaip žinia, netinkamas kremas veido odai ne tik neduos norimų rezultatų, bet dažnu atveju netgi pakenks. Tad kaip pasirinkti tinkamiausią veidui priemonę?

Kremo pasirinkimas pagal tai, koks yra jūsų odos tipas

Tai bene pagrindinis aspektas, į kurį reikia atsižvelgti. Paprastai oda yra skirstoma į kelis skirtingus tipus, tokius kaip normali, mišri, riebi bei sausa. Jei patiems sunku nuspręsti, kuriam odos tipui priklausote, geriausiai padės specialistas, kosmetologas ar dermatologas. Kodėl svarbu kremas pagal veido odos tipą? Tokiu atveju veikliosios medžiagos padės konkrečiai jūsų turimai problemai. Pavyzdžiui, jei riebiaodės naudos sausai odai skirtą kremą, padėtis taps dar blogesnė. Ta pati esminė taisyklė galioja ir CC ar BB kremams – svarbu juos rinktis atsižvelgiant į odos būklę ar esamą problemą. 

Raskite laiko odos priežiūros specialistams

Svarbu turėti omenyje, kad odos būklė gali priklausomai nuo metų laiko, sveikatos pokyčių, mitybos ir pan. Tarkime, žiemos metu įprastai labiau reikia maitinančio kremo, o vasarą, kuomet veidą veikia saulė ir šiltas vėjas, dažniau padeda drėkinanti priemonė. Tad pravartu karts nuo karto apsilankyti pas specialistus, kurie ne tik įvertins jūsų odos būklę, bet ir padės pasirinkti tinkamiausias tuo metu priemones ar jų derinius. 

Kremas su SPF – ne tik vasarai

Daugelis mano, kad priemones su apsauga nuo saulės bei ultravioletinių spindulių svarbu naudoti tik vasaros metu. Deja, tai nėra visiška tiesa. Specialistai pataria apsaugą nuo saulės naudoti visus metus. Saulės spinduliai kuo puikiausiai praeina ir pro debesis, net ir ne tokią šiltą dieną, o tai visuomet veikia mūsų odą. Tad jeigu ketinate daugiau laiko praleisti lauke, pasirūpinkite savo oda nepaisant to, koks metų laikas už lango. 

Į sveikos odos priežiūrą reikia investuoti ne tik pinigų, bet ir laiko. Tiesa, tam, kad oda būtų graži, neužteks vien priemonių. Svarbu rūpintis savimi ir iš vidaus, t.y. sveikai maitintis, palaikyti pakankamą skysčių kiekį organizme, aktyviai judėti ir kt. 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas