Asociatyvi nuotrauka

Nuomonių telefonas

Kodėl svarbu pasirinkti nepriklausomą tiekėją

Loreta EŽERSKYTĖ

Garbaus amžiaus sulaukusi laikraščio skaitytoja papasakojo, jog gavo laišką, kuriame ji raginama pasirinkti elektros energijos tiekėją: „Daugeliui kaime gyvenančių mano bendraamžių, ypač tiems, kurie patys nesinaudoja internetu ir neturi vaikų ar anūkų, kurie galėtų pagelbėti, siūlymas pasirinkti elektros tiekėją kelia ne tik daug klausimų, bet ir nerimo. Tarkime, į mano namus nutiesta viena elektros linija, todėl logiškai turėtų būti vienas tiekėjas. Bet, kaip suprantu, jų gali būti ir daugiau, nes mums siūloma juos rinktis. Kaip tai padaryti, jei apie tai nieko nesuprantame? Mums aišku, kad į sodybas kitos linijos tikrai niekas neties. Tai kaip keli tiekėjai pasidalins viena linija? Ar neatsitiks taip, kad visų šių pasikeitimų esmės nesuprantančiais žmonėmis pasinaudos lupikautojai?“
Išsakiusi nerimo mintis moteris teigė norinti sulaukti suprantamo paaiškinimo, kaip šiuo atveju ji turėtų elgtis, ir kas nutiks, jei elektros tiekėjo gyventoja nepasirinks.
Susisiekėme su Valstybine energetikos reguliavimo taryba (VERT). Veiklos valdymo skyriaus vedėja Loreta Kimutytė informavo, kad VERT atstovai kaip tik važinėja po atskiras savivaldybes ir kviečia gyventojus pasitarti renkantis elektros tiekėją.
„Atsakant į skaitytojos klausimą, tai reikia atskirti du dalykus. Įmonė ESO, kaip valdė, taip toliau ir valdys visą infrastruktūrą (elektros laidai, pastotės ir pan.). Vartotojas renkasi tik nepriklausomą tiekėją, iš kurio pirks pačią energiją. Tad naujų elektros linijų nereikės tiesti. Visi šiuo metu veikiantys nepriklausomi tiekėjai naudosis ESO valdoma infrastruktūra.
Svarbu ir tai, kad vartotojas pasirašęs sutartį su nepriklausomu elektros tiekėju, už elektrą galutine kaina atsiskaitys su juo, dėl mokėjimo neturės daugiau rūpesčio. Nepriklausomas elektros tiekėjas pats atsiskaitys su ESO už tinklų pasinaudojimą.
Jeigu vartotojai nepasirinks nepriklausomo elektros energijos tiekėjo, tada jiems bus taikomas garantinis tiekimas, kuris bus brangesnis“, – komentavo VERT atstovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas