Įvairūs

Veidas – žmogaus istorija

Tikriausiai jums ne kartą yra tekę girdėti, kad veidas lyg žemėlapis, kurį gerai perskaičius, gali sužinoti visą gyvenimo istoriją. Galbūt sunku patikėti, bet egzistuoja net speciali psichologijos šaka – veidotyra, kurios pagalba galima nusakyti paciento charakterio ir net fizines savybes. Veidotyros ištakos siekia   senovės Graikiją – filosofas Aristotelis aktyviai domėjosi šia sritimi. Vadinasi, veidas – svarbiausia visumos dalis, todėl privalome puoselėti jo grožį, o trūkumus pašalinti.

Nosis – pirmas akcentas

Tikriausiai manote, kad nosis nėra reikšmingas komponentas, tačiau išties ji pirmoji krenta į akis ir yra labiausiai matoma.  Nuo jos priklauso kiti veido bruožai, todėl, jeigu turite nedailią, deformuotą nosį, bendras atvaizdas veidrodyje gali nedžiuginti. Džiugu, kad šiuolaikinė plastinė chirurgija kur kas plačiau išvystyta, todėl gali pasiūlyti platų pasirinkimą. Vienas tokių nosies plastika.

Gali būti keičiama nosies forma, visiškai koreguojama išvaizda. Svarbiausia, kad tai gali ne tik pagerinti estetinę būklę, bet ir pašalinti įvairius kvėpavimo sutrikimus, kurių viena dažniausių priežasčių pakrypusi nosies pertvara. Kvėpavimo sutrikimų atsiradimo priežastys gali būti skirtingos. Tai dažna traumų, o kartais senėjimo procesų pasekmė.

Kada jums reikalinga nosies korekcija?

Ši procedūra tinkama, jeigu matoma, kad nosis aiškiai per didelė arba per maža, esate patyrę traumą, dėl kurios jūsų nosies estetinė išvaizda ženkliai pablogėjo, turite kvėpavimo sutrikimų. Visa tai bus aptariama konsultacijos su chirurgu metu. Gydytojas, įvertinęs paciento būklę, parinks geriausią ir priimtiniausią variantą.

Svarbu žinoti, kad reikės laikytis tam tikrų taisyklių. Turėsite mesti rūkyti, saugoti save, kad neperšaltumėte. Po operacijos kelias savaites gali būti matomas patinimas,  1-2 savaites po operacijos iš nosies gali tekėti išskyros. Pats gijimas dažniausiai trunka 3 – 4 mėnesius. Operacijos trukmė 1- 3 valandos, atliekama bendrinės nejautros būsenoje.

Akys – sielos veidrodis

Tikriausiai ne kartą esate girdėję šį posakį, tačiau drąsiai galima su tuo sutikti, nes dažniausiai žmonės žvelgia vieni kitiems į akis, todėl akių vokų estetinis vaizdas labai svarbus bendram akių grožio suvokimui. Deja, ne viskas taip paprasta. Prasidėjus senėjimo procesams atsiranda raukšlės, vokų oda suplonėja, todėl neretai nukara, taip užgoždama akių grožį ir bendram veido vaizdui suteikdama pavargusį įvaizdį. Tokiu atveju geriausias pasirinkimas – akių vokų operacija.

Kada vertėtų rinktis šią paslaugą?

Jei jūsų akių vokų oda suglebusi, norite pašalinti raukšles, „maišelius“, patiriate pasikartojančius akių uždegimus ir galvos skausmus. Svarbu žinoti, kad po operacijos akys bus jautresnės šviesai ir gali ašaroti. Randai beveik nematomi. Pati operacijos trukmė yra apie vieną valandą, priklauso nuo individualios situacijos. Sveikimo trukmė kiekvienam pacientui gali būti skirtinga. Daugiau apie tai galite sužinoti šioje svetainėje.

Tai jūsų istorija, todėl tegu ji būna graži

Kaip jau žinote, kiekvienas veidas pasakoja skirtingą istoriją, todėl turime stengtis, kad ji būtų graži. Jeigu tai neįmanoma patiems, geriausia kreiptis į specialistus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas