B. Kriaučiūnaitė puikiai išlaikė egzaminus.

Jaunimas, Naujausi

„Mokykitės dėl savęs ir siekite to, ko patys trokštate“

Emilija BALCERYTĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Antano Smetonos gimnazijos moksleivė Barbora KRIAUČIŪNAITĖ puikiai pasirodė valstybinių brandos egzaminų (VBE) pagrindinės sesijos metu, surinkdama net tris maksimalius įvertinimus. Abiturientė 100 proc. išlaikė biologijos, anglų kalbos bei lietuvių kalbos ir literatūros egzaminus.

– Kaip manai, aukščiausi įvertinimai – sunkaus darbo ar talento nuopelnas?

– Talentas ir darbas yra neatsiejami. Be vieno negalėtų būti kitas, tad tik tai padeda žmogui pasiekti savo tikslus. Be abejo, svarbus ir tikslingas ruošimasis.

– Kalbant apie nuotolinį mokymąsi, tau jis padėjo ar trukdė?

– Nuotolinis mokymasis, žinoma, kėlė tam tikrų iššūkių bei pareikalavo daugiau savarankiško darbo, laiko planavimo, atsakomybės. Žinoma, trūko gyvo kontakto su mokytojais, paskatos eiti į priekį, tačiau man mokymosi proceso neigiamai nepaveikė, žinojau, jog tai išgyvena visi abiturientai.

– Tavo nuomone, kas labiausiai tuomet ,,kiša koją“ siekiantiems aukščiausių rezultatų?

– Kalbant apie VBE, tai daug ką lemia ir sėkmės faktorius: galbūt teks palankesni, suprantamesni klausimai ar uždaviniai. Žinoma, stresas taip pat gali nenumatytai paveikti galutinį rezultatą, dažnai nesuvaldžius streso pasimiršta visa tai, kas puikiai mokėta, ir ką prisimeni vos tik išėjęs iš egzaminavimo patalpos. Taip pat, manau, prie to prisideda ir epidemiologinė situacija, kuri dažną gali demotyvuoti mokytis, stengtis, ypač, kai atsiduri nenatūralioje moksleiviui aplinkoje ir mokytis tenka ne klasėje, o prie kompiuterio ekranų.

– Koks tavo gerų pasiekimų ,,receptas“?

– Stengdavausi atsiskaitymams pradėti ruoštis kuo anksčiau, nes visada atsiranda pagunda viską palikti paskutinei dienai. Taip informaciją tampa lengviau įsisavinti. Taip pat, kadangi turiu gerą regimąją atmintį, man nesunku vizualizuojant vadovėlio medžiagą, ją susikonspektuoti, taip kartais net galiu prisiminti, kas buvo parašyta tam tikroje sąsiuvinio dalyje. Svarbiausia – rasti metodą, kuris yra tinkamas tau, nes visi esame labai skirtingi.

– Ko galėtum palinkėti būsimiems abiturientams?

– Mokykitės dėl savęs ir siekite to, ko patys trokštate. Jei yra didelis noras, svajonė, tai bus pasiektas ir norimas rezultatas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gali būti aktualus kalbos lygio nustatymas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Agnė :
    Puiku! Daugiau tokių motyvuotų jaunuolių!!! Sėkmės!
  • Luka :
    Ar čia jaunimas dabar toks neįdomus, ar čia paklaust nesugebama, ar čia atsakyt... Jau su Pijum buvo prastas interviu, bet šitą turėtų būti sarmata skaityti ir žurnalistei (gal praktikantė?), ir abiturientei... Sėskitės, nepatenkinamai abiem...
  • Aš :
    Nenuoširdūs atsakymai kaip roboto
  • Skatytoja :
    Niekinis straipsnis
  • Nida :
    Tikiu, kad tai faina mergaitė, bet tokie "iškalti" interviu susizavejimo nekelia... Knyginės, iskaltos frazės, argi tai jaunų žmonių pokalbis????

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas