Jaunimas

„Eglutėje“ – savaitė pramogų

Saulė BALČIŪNAITĖ

Vilniaus universiteto studentė

 

Liepos 12–16 dienomis vaikų lopšelyje-darželyje „Eglutė“ vyko projektas „Vasaros spalvos“. Pasak įstaigos direktorės Meilės Jasevičienės, į šį projektą susirinko virš 100 vaikų, kurie lanko lopšelį-darželį. Kiekvienais metais vykstančio renginio metu vaikai gamino „plaustus“ ir laivelius, kuriuos plukdė vandenyje, turškėsi baseinuose, žaidė su vandens balionais ir šautuvais.

Renginyje dalyvavo visos darželyje dirbančios auklėtojos su padėjėjomis. „Tai – ne stovykla, o lankantiems daželį auklėtiniams savaitė pramogų, nes dirbame visą vasarą”, – teigia vaikų darželio vadovė.

Pasak jos, ugdytiniams organizuotos agurkų, pomidorų ir ledų dienos. Po maudynių vaikams buvo smagu ragauti šiltnamyje pačių užaugintus agurkus, mokytis juos pjaustyti ir raugti. Taip pat darželinukai galėjo atsigaivinti pačių paruoštais gaiviaisiais gėrimais. Renginį vainikavo ledų diena, kurios metu, kartu su tėveliais, vaikams buvo nupirkta ledų.

Visus vasaros įspūdžius mažieji išreiškė savo piešiniais ir aplikacijos darbeliais ant panaudoto kartono. Sukurtais vasaros paveikslais buvo papuošta darželio tvora.

Direktorė džiaugiasi, kad renginyje dalyvavo beveik visi įstaigą lankantys vaikai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas