Nuomonių telefonas

10 Eur už ventilį

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją užėjęs ukmergiškis pasakojo, jog neseniai VIADA degalinėje, esančioje Žiedo gatvėje, pirko buitinį dujų balioną. Už jį vyriškis kasoje sumokėjo 23 eurus. Tačiau dar 10 eurų turėjo pridėti dujų balioną išdavusiam darbuotojui. Anot ukmergiškio, anksčiau ši paslauga nieko nekainavo, o dabar neva apmokestinta.

Kadangi kasos čekyje 10 eurų suma nenurodyta, vyriškis sakėsi nesupratęs, už ką mokėjo tuos pinigus.

Degalinių tinklo VIADA Prekybos skyriaus vadovė Nomeda Baranauskienė paaiškino, kad nuo 2020 m. sausio 1-osios pagal įsigaliojusius teisės aktus, siekiant išvengti suskystintų naftos dujų balionų sprogimų gaisro metu, visi naujai parduodami ar keičiami dujų balionai turi atitikti naujus saugos reikalavimus – turėti ventilius su papildomu apsauginiu vožtuvu, kurio dėka dujų slėgis negali pakilti iki nesaugaus lygio ir sprogti.

„Klientai, atvykę į mūsų degalines su dujų balionu, turinčiu seno tipo ventilį, turi įsigyti naują, kuris kainuoja 10 eurų. Tai yra vienkartinis mokestis, kuris ir buvo pritaikytas ukmergiškiui, mat, klientas nenurodė operatoriui, kad jo dujų balionas su seno tipo ventiliumi. Tai paaiškėjo tik keitimo vietoje,“ – aiškino N. Baranauskienė.

Pasak jos, šiuo atveju degalinės operatorius, nematydamas baliono ir nežinodamas, ar jis yra su naujo tipo apsauga, iš pirkėjo paėmė 23 eurus tik už suskystintų buitinių dujų pakeitimą.

„Vėliau, kai klientas nuėjo į keitimo vietą, ten buvęs mūsų darbuotojas pastebėjo, kad pristatytas balionas turi seno tipo ventilį. Dėl to ukmergiškiui reikėjo įsigyti naują, kurio kaina – 10 еurų. Darbuotojas, paėmęs minėtą sumą iš kliento, nuėjo į degalinės parduotuvę, kad šią sumą sumokėtų kasoje. Atspausdinus kvitą ir grįžus prie baliono keitimo vietos, darbuotojas kliento jau neberado“, – situaciją komentavo UAB „Viada LT“ atstovė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Ventiliams imontuoti valdzia skyre pinigu. Bet koks reikalavimas susimoketi uz ta ventili - tiesiog zmoniu apvaginejimas vidury baltos dienos. Paeme babkes is valdzios - ir dar is klientu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas