Bėgime „Aplink Elektrėnų marias“ dalyvavo ir 21 km pusmaratonį įveikė J. Songaila.

Naujausi, Sportas

Ukmergės bėgikai vėl dalyvauja gyvose varžybose

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Saulėtą ir kaitrią birželio 20-osios dieną Elektrėnuose vyko istorinis, jau 50-asis, bėgimas „Aplink Elektrėnų marias“ ir X Lietuvos bėgimo taurės etapas. Daugiau nei 200 Lietuvos bėgimo aistruolių, kurie nepabijojo aukštos oro temperatūros, atvyko į varžybas. Tarp dalyvių buvo ir ukmergiškių.

Į redakciją užsukęs bėgikas Juozas Songaila pasakojo, kad kartu į Elektrėnus vyko Gintautas Gelūnas ir Žilvinas Maleronka. Visi jie rinkosi pusmaratonį – 21 kilometro distanciją, kurią sėkmingai įveikė.

Pasak J. Songailos, ši trasa – viena sunkiausių Pabaltijyje. Bėgikai startavo Elektrėnuose ir kepinant 34 laipsnių karščiui bėgo labai kalvotais takais. Kai kurie dalyviai distancijos nebaigė, o 19 bėgikų buvo išvežti į ligoninę.

Šiose varžybose bėgimo entuziastai turėjo galimybę rinktis ir lengvesnę – 10 kilometrų atkarpą. Taip pat šioje trasoje varžėsi šiaurietiško ėjimo dalyviai, kurių kasmet vis daugėja. Tie, kurie nenorėjo bėgti ilgų distancijų, dalyvavo 1 200 m FUN RUN bėgime (dalyviai gauna tik numerį be laiko matavimo mikroschemos). Mažieji bėgikai džiaugsmingai bėgo 400 m atkarpą.

Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliais, nugalėtojams įteiktos taurės. Ukmergiškis G. Gelūnas savo amžiaus grupėje užėmė trečią vietą.

J. Songaila papasakojo ir apie anksčiau vykusias bėgimo varžybas, kuriose taip pat dalyvavo mūsų rajono sportininkai. Gegužės 8-ąją, po ilgai trukusios pertraukos ir virtualių bėgimų, entuziastai bei profesionalai pirmą kartą šiais metais susirinko į bendrą būrį – Kaune organizuotas Alfonso Vietrino taurės gyvas varžybas. Tai tradicinis bėgimas, vykstantis kasmet nuo 1997-ųjų.

Šiemet šis renginys organizuotas Panemunės šile, nes paskutiniu metu buvusioje tradicinėje vietoje – Ąžuolyne – vyksta statybos darbai. Į bėgimą suvažiavo bėgikai iš įvairių Lietuvos miestų, kurie rungėsi dviejose distancijose – 5 ir 10 km. Pastarąją rinkosi ir sėkmingai užbaigė varžybose dalyvavę ukmergiškiai J. Songaila, Robertas Vaičiūnas ir Medardas Džiovenis.

Birželio 12-ąją mūsų bėgikai vyko į lenktynes „Kauno rajono bėgimas 2021“. Puikioje vietoje, prie senosios Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios, į kruopščiai organizuotas varžybas susirinko apie keturis šimtus bėgikų, kurie išbandė jėgas pasirinktose trasose. Nuo Zapyškio bažnyčios iki Kačerginės miestelio buvo parengtos 5 km ir 10 km bėgimo distancijos mėgėjams ir profesionalams. Vaikams ir jaunimui skirtos 500 m ir 1,5 km trasos aplink bažnyčią.

Ukmergiškiai bėgikai J. Songaila ir M. Džiovenis sėkmingai įveikė 10 km distanciją. 60 metų ir vyresnių grupėje trečios vietos medalis atiteko M. Džioveniui.

Dabar Ukmergės sportininkai ruošiasi XI Lietuvos taurės bėgimo etapui – bėgimui „Aplink Žaliuosius ežerus“, skirtam Valstybės dienai ir Žalgirio mūšio 610-osioms metinėms paminėti.

Taip pat rengiamasi liepos 17-ąją Vingio parke vyksiančiam komandiniam bėgimui.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas