Kriminalai, Naujausi

Banko darbuotoja apsaugojo klientę nuo sukčių pinklių

Šiaulių banko atstovai policijai pranešė, kad atėjusi moteris nori pervesti didelę pinigų sumą į JAV.  Banko darbuotojai kilo įtarimas, kad tai gali būti sukčiai, kurie bando išvilioti iš patiklios ukmergiškės jos santaupas.

Kaip informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, atvykę rajono Policijos komisariato pareigūnai pabendravo su 78-erių banko kliente. Ji paaiškino, kad per internetinę programą „Hangout“ bendrauja su Amerikoje gyvenančiu draugu John Thomas. Vyras jai neva norėjo atsiųsti siuntą, kurią sulaikė muitinė, todėl dabar jis prašo pervesti 5 tūkstančius eurų, kad siuntinys pasiektų gavėją.

Policijos pareigūnai ukmergiškei paaiškino apie tokias sukčiavimo schemas. Močiutė, pažadėjusi, kad pinigų nepervedinės, išėjo namo. Apie šį atvejį buvo informuoti ir  jos vaikai.

„Patariame atsargiai megzti pažintis internete. Sukčiai siekia artimo bendravimo, prašo susirašinėti privačiomis žinutėmis, giria internetinio draugo išvaizdą, charakterį, protą. Dar įtariau reikėtų vertinti prisipažinimus meilėje – toks spontaniškas jausmų demonstravimas dažniausiai yra ne kas kita, kaip sukčių užmestas kabliukas, kad auka užkibtų. Patartina atidžiai peržiūrėti naujo pažįstamojo socialinio tinklo paskyrą, paieškoti kitokios informacijos internete, palyginti tai, ką jis sako, su tuo, kas viešai skelbiama.  Nereikėtų bijoti užduoti konkrečių klausimų, paprašyti bendraujant įjungti vaizdo kamerą ir pan. Bet koks išsisukinėjimas rodo viena – su jumis bendrauja ne tas, kuo prisistato“, – saugotis sukčių ragino A. Krogertienė.

Ji patarė, įtarus sukčiavimą ar nukentėjus nuo apgavikų, skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas