Lietuvos žemės ūkio rūmų direktorius S. Dimaitis (dešinėje) padėką įteikė ūkininkui G. Lapukui.

Aktualijos, Naujausi

Lauko dienoje – ir džiaugtasi, ir priekaištauta

Nijolė STUNDŽIENĖ

Birželio 23-ąją Ukmergės rajono žemdirbių asociacijos bei Lietuvos žemės ūkio rūmų iniciatyva surengta tradicinė Lauko diena. Šiemet ji buvo pavadinta „Pjoviau šieną per visą dieną“. Jos metu mūsų žemdirbiai turėjo galimybę susipažinti su naujausia, įvairių bendrovių demonstruota technika, išsakyti savo problemas.

Renginys vyko Pivonijos seniūnijos Jačionių kaime, ūkininko Gedimino Lapuko valdomame lauke. Jame išsirikiavo ir devynių įmonių – AB „Lytagra“, UAB „Specagra“, UAB „Intrac Lietuva“, UAB „PGM technika“, UAB „Biržų žemtiekimas“, UAB „Agrokoncerno technika“, UAB „Termoplastika“, UAB „SV technika“ ir UAB „Nortire“ – demonstruota naujausia pašarų ruošimo technika. Atvykę šių įmonių atstovai rajono žemdirbiams pristatė traktorius, kombainus, krautuvus, šienapjoves bei kitą žemės ūkio techniką, papasakojo apie jų galimybes, suteikė progą jas išbandyti vietoje.

Rajono ūkininkus su artėjančia šienapjūte pasveikino bei žemdirbių problemomis pasidalino rajono Žemdirbių asociacijos vadovas Algirdas Valaiša. Pasak jo, Ukmergės ūkininkus slegia senos problemos. Išbraukus rajoną iš nederlingų žemių sąrašo, žemdirbiai patiria nuostolių, nes iš kiekvieno hektaro netenka apie 60 eurų.

„Šis klausimas keliamas kiekviename susitikime, gal ir pabodęs, bet neturime kitos išeities. Neprarandame vilties, kad ateityje teisingumas bus atstatytas“, – kalbėjo A. Valaiša.

Jis apgailestavo dėl netobulai organizuojamų žemdirbių mokymų, kurie kartais virsta pajuoka. Anot rajono Žemdirbių asociacijos pirmininko, vietoj suteikiamų žinių apsiribojama pažymų išrašymu už pinigus.

A. Valaiša priekaištų turėjo ir rajono valdžiai, kuri, nors ir buvo žadėjusi, nesuteikė žemdirbiams žemės mokesčio lengvatų.

Padėkojęs visiems atvykusiems ir parėmusiems šį renginį jo organizatorius linkėjo gražios vasaros, geros nuotaikos, o ūkininkams – puikaus derliaus.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis taip pat pažėrė kritikos šalies valdžios atstovams. Svečias apgailestavo, kad Lietuva pozicijos dėl žemės ūkio reikalų neturi ir Europos Komisijoje, todėl ragino žemdirbius telktis, būti vieningiems ginant savo interesus. S. Dimaitis pasveikino ukmergiškius su gražiu, kasmet naujovių pažeriančiu renginiu, taip pat įteikė padėkos raštą ūkininkui G. Lapukui, priėmusiam dalyvius savo laukuose.

Į susirinkusiuosius kreipėsi Seimo narys Juozas Varžgalys. Sveikinimo žodį tarė rajono meras Rolandas Janickas, kuris su administracijos direktoriumi Dariu Varnu, savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėju Salvijumi Stimburiu padėkojo visiems dalyviams bei rėmėjams.

Lauko dienoje, nors ir vėluodamas, apsilankė ir Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis.

AUTORĖS nuotr.

A. Valaiša minėjo ir ūkininkus slegiančias problemas.

Renginio dalyviai susipažino su technikos naujovėmis.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas