Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Nors apleistų sodybų šeimininkus baudžia, jie vis tiek nesitvarko

Nijolė STUNDŽIENĖ

 Sulaukėme Žemaitkiemio miestelio gyventojo skambučio. Vyriškis bėdojo, jog gyvenvietėje yra kelios neprižiūrimos, apleistos sodybos. Jų teritorijos neva apžėlusios ir ši netvarka bado akis. Šių sodybų šeimininkai, kaip pasakojo žemaitkiemietis, gyvena Vilniuje, o turimo turto nei parduoda, nei tvarko. Pasak laikraščio skaitytojo, jie po įspėjimo vieną kartą per metus nušienauja žolę ir vėl pamiršta. Ir taip tęsiasi metų metus.

„Tokius žmones reikėtų ne tik paraginti tvarkytis ar įspėti, bet ir nubausti. Tokią galimybę seniūnija turi, tvarka juk privalo būti“, – savo mintimis dalijosi vyriškis.

„Labai džiaugiamės, kad žmonėms rūpi aplinka, jiems tai svarbu, – komentuodama situaciją kalbėjo Žemaitkiemio seniūnijos seniūnė Rita Mikutienė. – Miestelyje yra įvairiausių sodybų – labai prižiūrimų ir apleistų. Kaip sodybos įvairios, taip ir žmonių požiūriai – skirtingi. Tačiau yra švaros taisyklės ir jomis turime vadovautis. Jose numatyta, kad „savininkai privalo žaliuosiuose plotuose užtikrinti savalaikį žolės nupjovimą, prižiūrint taip, kad žolė būtų ne aukštesnė kaip 50 cm, o prie daugiabučių gyvenamųjų namų – ne aukštesnė kaip 30 cm.“ Taigi, jei žolės aukštis viršija normą, tuomet neprižiūrimų sodybų šeimininkams siunčiame įspėjimus tvarkytis, suteikdami laiko nusipjauti pievą. Vieni taip ir padaro, bet yra sodybų, kurių savininkai mirę, o paveldėtojai teisiškai nesusitvarkę dokumentų. Taip pat turime sodybą, priklausančią uždarajai akcinei bendrovei, kuri registruota miestelyje, bet savininkų nematėme. Kiekvienais metais juos įtraukiame į apleistų sodybų sąrašus, vos ne kasmet jie yra nubaudžiami, tačiau sodyba yra beveik netvarkoma.“

Seniūnė R. Mikutienė ragino gyventojus paskambinti ar užeiti į seniūniją, kad būtų galima konkrečiau pasikalbėti ir priimti visiems tinkamus sprendimus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • babkė :
    Idomu ar janickas su co ir, Varzgalys ir toliau ant obsciako dirba biedniausi lietuvoj verrslinykai ir merai
  • liūdna,bet :
    ištisas žolių laukas palei upę, pakrantės visai neprižiūrimos, tuoj viskas taip apaugs, kad iš upės liks upelis ir tai tęsiasi ne pirmi metai... Turi miestas upę, o norint prieiti, reikia labai pavargti, nors gerokai anksčiau priėjimų prie upės ieškoti nereikėjo...
  • rožė :
    Kaimuose problema, bet žiūrėki, kas mieste darosi - Žiedo gatve pravažiuokit - kur sklypas ten ir pieva neįvažiuojama.
  • babkė :
    Bausti negalima pasigaileti. Bausti bausti bausti
  • Ukm :
    A kodel daugiabuciu gyventojai moka uz zoles sienavims? Sklypas tai ne ju nuosavybe, neisnuomuotas!!!! Uz svetima, valstybes turto prieziura moka??? Ir dar is biudzeto pinigus pasiima, nes yra skiriamos lesos valst.zemes prieziurai. Naudojasi, kad zmones istatymu nezino ir renka pinigus sau i kisene! Pasidomekit zmones, nemokekit uz tai kas jums nepriklauso.
  • Xxxx :
    Ot skundikai ...
  • Aaa :
    Ukmergė baigia visa apželti. Kam baudą dėsite? Savivaldybei?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas