Sportas

GOLFink – galimybė žaisti tikrą golfą savo kieme

Dažnai išgirdę žodį golfas įsivaizduojame didžiulę aikštę, kurioje solidaus amžiaus žaidėjai į duobutes ridena kamuoliukus. Tuomet galbūt ne vienam kyla noras išbandyti ir savo jėgas, tačiau mūsų šalyje yra tik keli tokie aikštynai, o rajone apskritai nėra nė vieno. Vykti už keliasdešimt kilometrų ne visada turime noro ir laiko, be to, nesame įgiję ir žaidimo įgūdžių…

Tačiau Lietuvoje vis sparčiau populiarėjant naujai šio žaidimo krypčiai – GOLFink, golfą galime žaisti kiekvienas neišeidamas iš savo namų. Tokią galimybę suteikia nuosavoje teritorijoje įrengta aikštelė.

Šias paslaugas teikiančios komandos vadovas Aurelijus Daškevičius pasakoja, kad GOLFink aikštelę galima įrengti kiekvienoje namų valdoje. Dažniausiai aikštelė įrengiama 10 arų valdoje (toje pačioje valdoje būna namas, sodas, pavėsinė, trinkelės ir visi kiti kiemo įrenginiai), tačiau gali būti ir didesnė. Bet užtenka ir 2 arų vejos ploto, kad būtų galima žaisti golfą. Pagal plotą koreguojamas GOLFink duobučių skaičius.

GOLFink žaidžiamas ant natūralios vejos, pagal individualiai suprojektuotą trasą ir žaidimo taisykles. Kiekviename kieme GOLFink turi savo unikalią trasą arba atitikmenį vienam iš geriausių golfo aikštynų. „Mes siūlome bazinį GOLFink komplektą. Tai – trasos projektavimas; trasos plano pasirinkimas iš galimų dviejų geriausių variantų; 10 duobučių aikštelės įrengimas; 2 profesionalios golfo lazdos; po 10 kamuoliukų, vėliavėlių, smeigtukų; dviejų valandų pamoka/treniruotė; konsultacijos po aikštelės įrengimo. Padarome visus darbus ir suteikiame bazinę įrangą, kad galėtų viena komanda pilnai žaisti golfą savo teritorijoje.

Pageidaujantiems papildomai galime sukomplektuoti ir vardines lazdas šeimai (suaugusiems bei vaikams); tamsoje šviečiančius arba minkštus/saugius/neskęstančius kamuoliukus; kamuoliuko išmušimo aikštelę; specialų reljefą su vandens ir smėlio/akmenų kliūtimis; papildomus augalus; robotuką vejai pjauti, taip pat suteikti kitas klientų norimas paslaugas“, – pasakoja Aurelijus.

Ir priduria, jog tai – tik pagrindiniai dalykai, ko dažniausiai pageidauja klientai. Papildomas inventorius ar paslaugos aptariamos esant konkrečioje vietoje.

Pašnekovas pastebi, kad kartais žmonės norėtų įsirengti aikštelę, tačiau yra įsitikinę, jog tam reikalinga speciali arba atskira teritorija. „To tikrai nereikia – aikštelę integruojame į tą plotą, kuris turimas. Kartais, kai kieme yra ypatumų, trasa būna netgi įdomesnė“, – neslepia Aurelijus.

Jis patikina, kad ir tokios aikštelės įrengimo kaina neturėtų baiminti – vidutines pajamas gaunančiam žmogui ji tikrai „įkandama“.

Pats savo namų valdoje įsirengęs GOLFink aikštelę, A. Daškevičius vardija šio žaidimo privalumus: „Iš savo patirties galiu pasakyti, kad šis žaidimas vienija visus šeimos narius. Kai įprastas golfas dažniau patraukia vyresnius ar turtingesnius žmones, esant GOLFink žaidimų aikštelei prie namų, mielai įsijungia ir vaikai. Viena vertus, tai juos atitraukia nuo nuolatinio sėdėjimo prie interneto, kitas dalykas – žaidžiant kyla daug emocijų, todėl atsiranda artumo, bendrumo jausmas, kas atveria širdis nuoširdesniems, atviresniems pokalbiams.

GOLFink galime pavadinti sporto klubu nuosavame kieme. Nes žaidžiant ne tik kelias valandas natūraliai judama, bet ir atliekama keliasdešimt liemens sukinių, pasilenkimų, pritūpimų. Į aikštelę galima išsiruošti ir vienam – užsiėmus golfu dings kankinančios mintys, prašviesės galva…“

Apsilankius draugams ar pažįstamiems, golfo aikštelė – puiki proga pakilti nuo vaišių stalo ir pasivaržyti.

Aurelijus teigia, kad GOLFink – ir intelektualus žaidimas, kuomet reikia gerai apskaičiuoti bet kurį smūgį, nes kiekviena duobutė yra unikali. Užsiimant šiuo sportu labai pravers fizikos ir geometrijos žinios, nes žaidžiant būtina protingai įvertinti visas aplinkybes.

GOLFink žaidimu vertėtų susidomėti ir kaimo turizmo sodybų savininkams bei kitiems panašia veikla užsiimantiems verslininkams – tai dar viena priemonė pritraukti daugiau klientų. Poilsiautojai po vandens, saulės procedūrų galėtų atsipalaiduoti žaisdami ir taip gaudami dar daugiau emocijų.

Be to, turint mintyje, kad lietuviškos vasaros kartais pasižymi ir lietaus gausa, golfas būtų puiki priemonė leisti laiką esant blogam orui.

Šį žaidimą galima žaisti visais metų laikais, išskyrus tada, kai žemę apklojusi sniego danga.

Tad GOLFink – tai užtikrintas vyrų, moterų, vaikų bendravimas, sportinis azartas, atradimo džiaugsmas, laimėjimo euforija.

Šia idėja susižavėjo ir ukmergiškiai. Kaip pasakojo GOLFink komandos atstovė Ukmergėje Rita, rajone golfo aikštelės įrengtos Kurėnų užeigoje, Taujėnų dvare, Žemaitkiemio kaimo turizmo sodyboje „Ežero 13“, Krikštėnų kaimo turizmo sodyboje „Pas Mildą“. Jų šeimininkai kviečia atvykti ir išbandyti jėgas žaidžiant aristokratiškąjį golfą.

Jei susidomėjote šia naujove, susisiekite su komandos atstove Ukmergėje Rita el. paštu: rita@golfink.lt

Norite nemokamai išbandyti GOLFink žaidimą? Skambinkite telefonu +370 682 32 232.

Dar daugiau informacijos galite rasti tinklapyje www.golfink.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Dalius :
    pagaliau galime ir prie namų žaisti normalų golfą :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas