Ukmergiškiai siūlo pavadinti prie ligoninės įrenginėjamą parką tokiu pat vardu, koks jau yra Žiedo gatvėje.

Aktualijos, Naujausi

Turėsime du Svajonių parkus?

Šiuo metu įgyvendinamas projektas „Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymo II etapas: Ukmergės Vilniaus g. skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros atnaujinimas bei įrengimas“. Jo metu beveik 12 hektarų plote šalia Ukmergės ligoninės įrengiamas naujas parkas. Jis bus suskirstytas zonomis.

Birželio 1 dieną savivaldybė pakvietė rajono gyventojus dalyvauti šio parko pavadinimo rinkimuose.

Savivaldybės internetiniame puslapyje rašoma, kad savo nuomonę pareiškė 242 respondentai. Daugiausiai iš jų – 73 pageidavo, kad teritorijai būtų suteiktas Svajonių parko pavadinimas, 69 siūlė vadinti Vilties, 36 – Sveikatos, 33 – Rožių ir 31 – Sveikatingumo parku.

Nutarta Svajonių parko pavadinimą siūlyti tvirtinti Savivaldybės tarybos posėdyje.

Tačiau Ukmergėje Svajonių parkas jau yra. Tai šviesios atminties Ukmergės rajono garbės piliečio Alfonso Bernoto, tuomet vadovavusio Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriui, iniciatyva pradėti sodinti medeliai Žiedo gatvėje esančiame plote. Į akciją įsijungė ne tik šio skyriaus nariai, bet ir moksleiviai, kiti rajono gyventojai. Dabar Svajonių parku pavadintame beveik 3 hektarų plote žaliuoja daugiau kaip 4 tūkstančiai ąžuolų, eglaičių, liepų, maumedžių, kitokių medžių.

Nuo rajono Tarybos sprendimo priklausys, ar atsižvelgus į apklausos duomenis turėsime du Svajonių parkus, ar pavadinimai skirsis.

„G. ž.“ inform.

Nijolės STUNDŽIENĖS nuotraukos

Parkas Žiedo gatvėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Juozelis :
    Juk yra jau svajoniu parkas ,aplinkeli ,nekopijuokit gal pavadinimu
  • Kazys :
    tuoj turėsime svajonių tiltą, nes senąjį uždarys kaip avarinį. va bus svajonė per upę važiuot. ale čia gi nekalbama ...matyt štai kažkas atsitiks....
  • Ona :
    Pas juos matyt nera ....
  • Ona :
    Tai nejaugi nėra kitų pavadinimų?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas