Chuliganai niokoja kelio ženklus.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Nors yra vaizdo kameros, chuliganai niokoja kelio ženklus

Genovaitė KAZIELIENĖ

Į redakciją paskambinęs skaitytojas sakė, jog ne kartą buvo aiškinama, kad mieste įrengus stebėjimo kameras bus saugiau. „Bet, atrodo, piktadariai Ukmergėje jaučiasi puikiai – jie piešia ant pastatų sienų, kelio ženklų. Pavyzdžiui, Miškų gatvėje beveik visas ženklas užpieštas oranžine spalva, netgi vienoje pagrindinių – Antakalnio gatvėje, netoli prekybos centro IKI, ant kelio ženklo pritepliota. Kam reikalingos kameros, jei jos nesumontuojamos ten, kur labiausiai reikia. O gal niekas jų neperžiūri?“ – samprotavo ukmergiškis.

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė sakė, kad tenka tik apgailestauti, jog Ukmergės gatvėse siautėja dažais apsiginklavę chuliganai. „Manome, kad tai jie padarė iš neturėjimo ką veikti. Suniokojus kelio ženklus, eismo dalyviai netenka būtinos informacijos. Ištepliotus kelio ženklus planuojama nuvalyti, o jei to padaryti nepavyks, teks pakeisti naujais. Minėti ženklai užpiešti pirmą kartą. Mieste esančių vaizdo kamerų stebėjimo zonos yra derinamos su rajono Policijos komisariatu. Nukreipti kamerų į kiekvieną kelio ženklą, deja, nėra galimybių. Vaizdo stebėjimo kameros mieste žymiai sumažino nusikaltimų skaičių, tačiau linkę nusikalsti asmenys budrūs – iš anksto apsižiūri, ar toje vietoje jų nėra“, – teigė vyriausioji specialistė.

Pasak jos, kelio ženklų tepliotojai pažeidė Administracinių nusižengimų kodekso 115 straipsnį, apibrėžiantį tyčinį turto sunaikinimą ar sugadinimą. Už šią veiką numatyta atsakomybė. „Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius prašo atsiliepti šį įvykį mačiusius ar informacijos galinčius suteikti asmenis telefonu (8 340) 60 351, 8 611 35 277“, – kvietė D. Zimblienė.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Alio :
    Eikit geriau zole pjaut,rasot nesamones kad nuo rimtu problemu atitraukt demesi. Zoles iki keliu visur! Idomu kas vandalai,nes uzleidziat miesta juodai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas