Įranga perduota švietimo įstaigoms.

„Ir senjorui, ir jaunam“, Aktualijos, Naujausi

Erdvės „ITmagnetas“ – vienintelis toks projektas Lietuvoje

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ukmergės rajono savivaldybė, ugdymo įstaigos ir UAB „Biznio mašinų kompanija“ (BMK) susitarė dėl bendro projekto „ITmagnetas“ vykdymo. Tai vienintelė iniciatyva Lietuvoje, kurios metu švietimo įstaigose bus kuriamos atviros daugiafunkcės erdvės.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, šiuolaikinis gyvenimas reikalauja ugdymo įstaigose diegti vis daugiau technologijų. Tam lėšos skiriamos iš savivaldybės, valstybės biudžetų, gaunamos vykdant įvairius projektus. „Svarstėme, kokios dar galimybės vystyti modernias technologijas, ir kilo mintis dėl bendradarbiavimo su verslu, kurio pagalba rajono švietimo įstaigose būtų sukurtos draugiškos, atviros daugiafunkcės erdvės, – pasakojo vedėjas. – Kartu su šio skyriaus vyriausiąja specialiste Ingrida Krikštaponiene sugalvojome ir iniciatyvos pavadinimą – „ITmagnetas“.

Jau anksčiau savivaldybė, spręsdama įvairius technologinius klausimus, bendradarbiavo su UAB „Biznio mašinų kompanija“, kurios direktorė – ukmergiškė, baigusi Jono Basanavičiaus gimnaziją Daiva Viskontienė.

„Įmonės vadovė yra sakiusi, kad norinti kažką gero padaryti Ukmergei. Todėl papasakojus apie iniciatyvą kurti tokias erdves, mielai sutiko prisidėti. BMK savivaldybei dovanojo 25 multifunkcinius „Xerox 5325“ įrenginius, kurie spausdina, skenuoja ir kopijuoja“, – kalbėjo V. Kalinas.

Pasak jo, projektui pritarė visos rajono ugdymo įstaigos. „Aparatą siūlėme ir Sporto centrui, tačiau jos vadovai teigė, kad turi tokį įrenginį. Dėl to kai kurioms mokykloms skirta po du aparatus – pavyzdžiui, Užupio pagrindinei mokyklai ir Pabaisko pagrindinio ugdymo skyriui, Pašilės progimnazijai ir ikimokyk-linio ugdymo skyriui „Šilelis“, – pasakojo V. Kalinas. – Erdvės bus kuriamos mokyklų, vaikų lopšelių-darželių vestibiuliuose, koridoriuose, kitose atvirose vietose. Čia bus ne tik minėti „Xerox 5325“ aparatai, bet ir WiFi ryšys, planšetės, televizoriai, sėdmaišiai, kitkas. Moksleiviai turės galimybę ir ruošti pamokas. Rajono savivaldybė įstaigoms dovanos elektroninių knygų skaitykles ar kitus skaitmeninius įrenginius. Dvidešimt dviejų rajono švietimo įstaigų auklėtiniai, kiti bendruomenės nariai šiose erdvėse galės ir susitikti, pabendrauti, pailsėti.“

Praėjusią savaitę vykusio įrenginių perdavimo metu D. Viskontienė pastebėjo, jog keičiasi ugdymo įstaigų vaidmuo – tai tampa ne tik vieta gauti mokslo žinių, bet ir erdvė, vienijanti bei įtraukianti visą bendruomenę. Anot direktorės, COVID-19 pandemija aiškiai parodė, kokia gali būti technologinė atskirtis, kai dalis žmonių neturėjo prieigos prie IT priemonių. Ji pasidžiaugė, kad projektas „ITmagnetas“ sudarys sąlygas visiems bendruomenės nariams pasinaudoti IT galimybėmis asmeniškai tobulėti, mokytis, dirbti.

UAB „Biznio mašinų kompanija“ taip save pristato: „Mūsų darbas – integruoti inovatyvias technologijas į jūsų kasdieninį gyvenimą. Mes siekiame, kad žinių įsisavinimas būtų visapusiškai įtraukiantis, dinamiškas ir todėl – gilesnis. Diegiame sprendimus, kurie užtikrina, kad tikslinga informacija pasiektų žinutės gavėją reikiamu laiku, tinkamo turinio ir formos, saugiai ir taupiai. Spausdinamų dokumentų srauto valdymas, pramoninės spaudos ir reklamos gamybos įranga, vizualinės informacijos pateikimo priemonės, mokymo procesai švietimo sistemoje – technologijos šiose srityse kinta ypač greitai, o mes siekiame visada būti priekyje. Tai nelengva užduotis, todėl didžiausios mūsų vertybės – kompetentingi darbuotojai ir jūsų patirtys bei lūkesčiai. Todėl nuolatos klausiame ir stengiamės išgirsti. Taip greičiau mokomės ir judame pirmyn.“

ukmerge.lt, Dainiaus VYTO nuotraukos

D. Viskontienė ir V. Kalinas.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas