Per koronaviruso pandemijos laikotarpį palapinė, kurioje imami mėginiai, susidėvėjo.

Aktualijos, Naujausi

Lėšų skyrė švietimui, automobilio įsigijimui, naujai palapinei

Genovaitė KAZIELIENĖ

Praėjusią savaitę vykusiame posėdyje Savivaldybės taryba svarstė klausimą „Dėl Ukmergės rajono savivaldybės 2021 m. biudžeto patikslinimo“.

Kadangi mobiliajame COVID-19 patikros punkte Gruodžio 17-osios gatvėje esanti palapinė, kurioje imami mėginiai, visiškai susidėvėjo, Taryba leido iš administracijos direktoriaus rezervo išlaidoms skirtų asignavimų už 4,4 tūkst. Eur įsigyti naują palapinę.

Buvo skirta 15 tūkst. Eur Pabaisko seniūnijai automobilio įsigijimui. Sprendimas priimtas, kai seniūnas kreipėsi į savivaldybę dėl to, kad darbuotojai naudojasi vienu automobiliu „Citroen Xsara Picaso“ (2007 m.), kurio būklė šiuo metu nepatenkinama – reikia keisti važiuoklės detales, variklio pagrindinį ir generatoriaus diržus, vairo stiprintuvą, guolį ir tvarkyti kėbulą (slenksčiai surūdiję ir nukritę). Seniūnijos skaičiavimu, ekonomiškai neapsimoka investuoti į šį automobilį, nes remonto darbų kaina didesnė už automobilio vertę. Todėl seniūnas kreipėsi su prašymu skirti lėšų naujo automobilio pirkimui. Seniūnijai reikalingas didesnio pravažumo automobilis, nes jis būtų naudojamas ne tik administraciniam darbui, bet ir ūkiniams darbams (traktoriuko, malkų, šakų ir kitų medžiagų) gabenimui su turima dviaše priekaba.

2021–2022 mokslo metais Uk-mergės meno mokykloje planuojama steigti pradinio muzikinio formalųjį švietimą papildančio ugdymo programos mušamųjų instrumentų 1 klasę, kurioje būtų ugdomi muzikavimo mušamaisiais instrumentais gebėjimai ir įgūdžiai, suteikiamos pradinės muzikos žinios, bendrųjų ir dalykinių muzikinių kompetencijų pagrindai. Kadangi tinkamos erdvės užsiėmimams mokykla neturi, patalpas būtina įrengti. Jų įrengimui reikia 20 800 Eur, mušamųjų instrumentų įsigijimui – 6 534 Eur. Tarybos nariai nusprendė skirti įstaigai 24 tūkst. eurų, Meno mokykla savo lėšomis prisidės 3 000 eurų.

Taujėnų gimnazijoje nuo rugsėjo 1 d. bus formuojama ikimokyklinio ugdymo grupė vaikams nuo 1 m. amžiaus, todėl būtina šiai grupei įrengti tinkamas patalpas. Kad būtų užtikrinami higienos normas atitinkantys patalpų ploto, maitinimo bei sanitarinių įrenginių reikalavimai, reikia įrengti grupės patalpas su atskiru tualetu-prausykla ir virtuvėle – vieta maisto išdalinimui. Mokykla parengė reikalingų medžiagų ir įrangos sąmatą, o darbus atliktų įstaigos darbuotojai. Šiems darbams atlikti skirta 18 tūkst. Eur.

Lėšų keliams tvarkyti – mažiau

Savivaldybės tarybos nariai pritarė Ukmergės rajono savivaldybės 2021 metų Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšomis finansuojamų vietinės reikšmės viešųjų ir vidaus kelių tiesimo, taisymo (remonto), rekonstravimo, priežiūros, saugaus eismo sąlygų užtikrinimo, šių kelių inventorizavimo objektų pateiktam sąrašui.

2021 metams pagal valstybės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus įsakymą „Dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų savivaldybių institucijų valdomiems vietinės reikšmės keliams paskirstymo 2021 metais“, Ukmergės rajono savivaldybei skirtos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos – 1 mln. 280,1 tūkst. Eur, t. y. apie 18 proc. (275,7 tūkst. Eur) mažiau negu 2020 m.

Aikštelė perduota savivaldybės žinion

Perduotas rajono savivaldybės administracijai valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise turtas, esantis Kauno g. 18B ir Kauno g.24B. Tai – pastatas-apsaugos postas ir aikštelė. Planuojama čia įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

Bendradarbiaus su universitetu

Taryba pritarė Ukmergės rajono savivaldybės ir UAB „ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas“ susitarimui įgyvendinant „Švietimo lyderystė“ programą.

Susitarimu siekiama sudaryti galimybes Ukmergės rajono švietimo įstaigų esamiems ir būsimiems vadovams studijuoti magistro studijų programoje „Švietimo lyderystė“ ir patobulinti ar įgyti papildomas reikalingas vadybines kompetencijas. Numatoma, kad programoje „Švietimo lyderystė“ 2021 metais dalyvaus vienas esamas bei nedidelį vadybinio darbo stažą turintis ugdymo įstaigos vadovas ir du pedagogai, kurie ateityje pretenduos tapti ugdymo įstaigų vadovais.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas