Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Nuo kelerių metų vaikai turėtų pradėti žaisti kaladėlėmis?

Auginant vaikus, svarbi ir jų laimė. Kadangi jų laimę galima pasiekti per žaidimų prizmę, neretai tėvai ieško tokių žaislų, kurie galėtų ne tik pralinksminti, bet ir išmokyti. Vienas iš tokių žaidimų yra kaladėlės vaikams. Tačiau, kokios jos turėtų būti, kad vaikui neatsibostų su jomis žaisti?

Išvaizda nėra svarbi

Anot specialistų, dauguma ryškių ir įvairius garsus skleidžiančių garsų žaislus, vaikai linkę po kurio laiko juos padėti į šoną, kadangi šie žaislai daugiau jokių specifikacijų neturi. Daugiau vaikų dėmesio skiriama tiems žaislams, kurie yra lavinamieji. Jie vaikams yra įdomūs ne tik savo išvaizda, tačiau tam, kad juos panaudoti reikia pagalvoti. Taip pat lavinamieji žaislai skatina motoriką bei kūrybiškumą.

Tačiau reikėtų neapsigauti žaislų antraštėmis, kad jie yra lavinamieji. Pats žaislas turi turėti mažai funkcijų, kad mažylis galėtų pats panaudodamas savo gabumus su juo žaisti.

Skirtingi lavinamieji žaidimai, skirtingam amžiaus tarpsniui

  • 0 – 12 mėn. Šiame amžiaus tarpsnyje svarbu, kad vaikas žaislus galėtų liesti rankomis. Pvz: dideli barškučiai, minkštos lėlės, spaudžiamieji žaisliukai. Įdomiausi kūdikiams žaislai yra tie, kurie yra spalvoti, skleidžia tam tikrą garsą, kadangi tuomet jie gali sukoncentruoti dėmesį į vieną objektą.
  • 1 – 3 metai. Šiame amžiaus tarpsnyje, itin tinka tokie žaislai, kurie lavina motoriką. Tam skirtos kaladėlės, kurias galima sudėlioti įvairiausiomis formomis bei stiliais. Taip pat tinka specialios knygelės mažyliams bei edukaciniai žaidimai.
  • Nuo 3 metų. Nuo šio amžiaus tarpsnio lavinamas kūrybiškumas. Tai gali būti lipdomi žaislai, vaikiški darbo įrankiai, piešimo reikmenys. Šie elementai padės skleistis vaiko vaizduotei. Taip pat jau esant ikimokyklinio amžiaus, galima įsigyti žodžių žaidimų, kurie padėtų išmokti greičiau pažintis raides bei skaityti.

Negailėkite laiko

Žaisdamas vaikas gali užtrukti ilgai, ypač kūdikystės laikotarpiu. Kūdikiams reikia viską apčiupinėti bei kramtyti, kadangi per šiuos lytėjimus jie pradeda pažinti aplinką. Paaugusiems vaikams norisi atskleisti kūrybiškumą, taigi jie gali valandų valandas maišyti ir teplioti dažus. Svarbu, kad neskubintumėte vaiko žaisti, kadangi jis po truputį pažindinasi bei stebi aplinkos veiksnius ir reakcijas į jų daromus procesus.

Atkreipti dėmesį į saugumą

Skaityti žaislo etiketę – būtina! Jos turi būti pažymėtos CE simboliu bei juose turi būti pateiktos atsargumo priemonės. Tai įrodo, jog gamintojas laikosi Europos Sąjungos saugumo ir sveikatos reikalavimų. Taip pat įsitikinkite, kad įsigytas žaislas, atitinka vaiko amžių. Labai svarbu, kad žaislas neturėtų smulkių detalių, kuriomis vaikas galėtų užspringti. Taip pat pirkite kokybiškus, sveikatai nežalingus bei ekologiškus žaislus.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas