Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Didžiausias sergamumo rodiklis – Ukmergėje

Oficialiosios statistikos portalas skelbia, kad per 14 dienų daugiausia šalyje naujų COVID-19 atvejų nustatyta Ukmergės rajone – 865,4. Gegužės 21–24 dienomis Ukmergės rajone registruota 36 nauji COVID-19 ligos atvejai. Praėjusią savaitę (gegužės 17–23 d.) nustatyti 138 nauji atvejai.

Iš viso Ukmergėje nustatyta 3 717 COVID-19 ligos atvejų. Statistiškai 294 gyventojai serga, o 3 264 jau pasveiko. Nuo šios infekcijos mirė 83 ukmergiškiai.

Gegužės 25 d. duomenimis, Ukmergės rajono savivaldybėje 14 dienų sergamumo COVID-19 liga 100 tūkst. gyventojų rodiklis – 865,4 atvejo (Lietuvos sergamumo rodiklis – 420,9). Ukmergė su dar aštuoniomis šalies savivaldybėmis – Panevėžio ir Kauno miestų, Molėtų, Švenčionių, Vilniaus ir Šalčininkų rajonų bei Kazlų Rūdos ir Kalvarijos – patenka į D zoną, juodos spalvos savivaldybių grupę.

Statistikos departamento duomenimis, gegužės 25-ąją šalyje nustatyti 537 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės. Ligoninėse šiuo metu gydomi 1 027 COVID-19 pacientai, 95 iš jų – reanimacijoje. Iš viso nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 271 tūkst. 682 žmonės. Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 249 tūkst. 640 asmenų. Statistiškai šiuo metu serga 12 tūkst. 447 asmenys.

Iš 33 049 Ukmergės rajono gyventojų viena vakcinos doze paskiepyta 10 942 (33,1 proc.), abiem – 6 995 (21,2 proc.). Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 33,6 proc. žmonių. Iš viso šalis yra gavusi 1 mln. 656 tūkst. 725 vakcinos dozes.

Antradienį premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad koronaviruso situacija šalyje gerėja, tačiau Vyriausybė vis tiek planuoja pratęsti karantiną iki birželio pabaigos. Vyriausybės vadovė taip pat pažymėjo, kad jau dabar reikia ruoštis rudeniui ir dėmesį kreipti į ugdymo įstaigų pasiruošimą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukm :
    O konentarus tryna, turbut teisybe nepatiko?
  • Artūras :
    Absurdas , skleidžia propaganda nes reikia kuo daugiau paskiepyti. O kiek ištikrųjų mirė nuo tikros korona niekas nesako mirė žmogus - korona. Geda valstybės įstaigom nesugeba suvaldyti.
  • Pppp :
    Serga visur tai kodel nežiuri lentpjuvės ,fabrikai,bet rašyti reikia ,nes neuždarys darbo jiegos,nuotoliniu budu nepatampys lentu,
  • EEE :
    Zurnalistai-jus kaip prastitutes..
  • Hahaha :
    Aikit aikit. Netikiu. Is pirsto lauzta... Kad panika sukelti,ir kad kuo daugiau skiepytusi. Viskas cia aisku.
  • Petcia :
    Nu kur nepirmaus, jaigu tokie kaimai kaip Liausiai užkrėsti, kulturnamis dirba po nuotolinio šydo uzdanga, repetuoja atsideja bacilom dalijasi. O jau apie lentpjuve išvis patyliu. Serga ten gal kasantras namas. Miršta nuo koronos ir nieks nieko nedaro kur žiūri savivaldybė jaigu tokio židinio nesutvarko. Gėda
  • ai ai :
    nors cia pirmaujam! nes kitur...siknoi mes :) va kokiia musu rajono valdzia :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas