Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas, Naujausi

Mokyklose aidėjo paskutinis skambutis

Nors šie mokslo metai buvo neįprasti, nes daug laiko mokytasi nuotoliniu būdu, gegužės 21 dieną, penktadienį, bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų abiturientams skambėjo paskutinis skambutis. Ši šventė subūrė ir 286 rajono baigiamųjų klasių moksleivius.

Kaip Paskutinio skambučio šventę rengti mokykloje, sprendžia kiekvienos mokyklos vadovas, atsižvelgdamas į bendruomenės susitarimus, derindamasis su savivaldybe.

Mūsų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, kad visos mokyklos, turinčios abiturientų, šiemet iškilmes organizavo lauke.

„Jei šventė vyksta gyvai, privaloma laikytis visiems viešiems renginiams nustatytų saugumo sąlygų: atvirose ir uždarose erdvėse šventės galimos, jei į jas susirenka ne daugiau kaip 150 dalyvių, taip pat būtina dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo, ribojamas svečių skaičius, neturi būti pašalinių“, – situaciją komentavo vedėjas.

Jis pridūrė, jog mokyklos ir patys abiturientai šiemet buvo labai išradingi ir kūrybingi. Atsižvelgdamos į esamą situaciją švietimo įstaigos pasirūpino ypatingai gražiomis aplinkos dekoracijomis, mokyklose vyko įvairios premjeros, pasirodymai.

Šiemet Lietuvoje bendrojo ugdymo mokyklas baigia per 22 tūkst. abiturientų. Tarp jų – 286 ukmergiškiai, kurių 208 mokosi penkiose rajono gimnazijose ir 78 – Technologijų ir verslo mokykloje.

Pirmas pagrindinės sesijos egzaminas – lietuvių kalba ir literatūra – valstybiniu ir mokykliniu lygiu vyks birželio 7 dieną.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas