Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Šalyje sergamumas mažėja, o Ukmergėje – dar auga

Pastaruoju metu vis dažniau girdime, kad trečioji koronaviruso pandemijos banga po truputį traukiasi ir iš Europos, ir iš Lietuvos. Nors šalyje naujų atvejų skaičius kasdien mažėja, deja, Ukmergėje, statistika byloja, sergamumas dar auga.

Lietuvoje per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teko 497,9 nauji atvejai. Ukmergėje – 901 atv./100 tūkst. gyventojų. Esame priešpaskutinėje vietoje. Daugiau sergančiųjų yra tik Kazlų Rūdoje – 925 atv./100 tūkst. gyventojų.

Šalyje per savaitę sergamumas sumažėjo 29,3 proc., o Ukmergėje – išaugo 11,3 proc. Mūsų savivaldybėje šią savaitę, per keturias dienas, nustatyta 116 naujų užsikrėtimų koronaviruso infekcija.

Gegužės 21 dienos duomenimis, Lietuvoje COVID-19 liga statistiškai sirgo 15 266 asmenys. Iš viso užkratas nustatytas 269 363 šalies gyventojams, mirė 4 161 asmuo, tačiau su koronavirusu siejama 8 395 gyventojų mirtys.

Ukmergėje ketvirtadienį sirgo 360 žmonių. Iš viso COVID-19 liga nustatyta 3 678 ukmergiškiams, mirė – 80, bet su koronaviruso infekcija siejama 131 asmens mirtis.

Lietuvoje šiuo metu abiejomis vakcinomis paskiepyta 32,3 proc. visų gyventojų. Galimai imunizuotų – natūraliai ir vakcinomis – dalis siekia 39,3 proc. Ukmergėje dviem dozėmis jau paskiepyta 32,5 proc. rajono gyventojų. Natūraliai ir vakcinomis imunizuota 41,1 proc. ukmergiškių.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Petcia :
    Nu kur nepirmaus, jaigu tokie kaimai kaip Liausiai užkrėsti, kulturnamis dirba po nuotolinio šydo uzdanga, repetuoja naktimis, atsideja bacilom dalijasi. O jau apie lentpjuve išvis patyliu jokio saugumo kaukės ant kaklu. Serga ten gal kasantras namas. Miršta nuo koronos ir nieks nieko nedaro kur žiūri savivaldybė jaigu tokio židinio nesutvarko. Gėda
  • ukm :
    nu kai savivaldybes daktaro pareigas ejo "Mykolo Romerio universiteto Viešojo sektoriaus ekonomikos magistro laipsnį turinti I. Pračkailė savo darbinę patirtį pradėjo rajono verslo įmones vienijančiame Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filiale, vėliau, įgijusi vidaus auditoriaus atestatą, ilgą laiką ir iki šiol dirbo Savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriuje vyriausiąja specialiste." ko dar norit?
  • Beveik pencininkas. :
    Ukmergeje NĖRA vakcinų. Ir vis dar tik nuo 65 skiepija!!!Toks atsakymas paskambinus šią savaitę duotas telefonais. Belieka laukti sputniko...
  • Auksė :
    Viską daro keliautojai, o ir žmones parduotuvėse reik stumdyti nuo savęs kad, kad laikytųsi atstumo, tai ko tada norėt.....
  • Gyditojas :
    Maziau veztu is kitu rajonu kovid uzsikretusiu I ukmerge maziau ukmergej plistu -bet kadangi uz priglausta ligoni ligonine gauna pinigelius tai aktualu vadovams😣

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas