„Rotary“ klubas anksti pavasarį žiedais apsipilančius medelius ne tik dovanojo, bet ir padėjo juos pasodinti.

Aktualijos, Naujausi

Prie „Šilo“ progimnazijos augs sakuros

Loreta EŽERSKYTĖ

Praėjusią savaitę „Šilo“ progimnazijos teritorijoje pasodintos penkios sakuros. Medelius, kurie dar vadinami japonine vyšnia, mokyklai dovanojo ir juos pasodinti padėjo Ukmergės „Rotary“ klubo nariai.

Progimnazijos direktorius Darius Kaplūnas, kuris taip pat yra rotarietis, „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad vaisinga klubo ir mokyklos draugystė tęsiasi nemažai metų. Medžiai čia sodinami jau ne pirmą kartą.

Ši iniciatyva gyvuoja ne atsitiktinai. Sodinti medžius ragina ir pasaulinė „Rotary“ organizacija. Be to, taip klubas prisideda prie Ukmergės gražinimo.

Beveik prieš dešimtmetį pasodinta šermukšnių giraitė. 2018-ųjų pavasarį „Rotary“ klubas prie tuometės „Šilo“ pagrindinės mokyklos pasodino obelaičių sodelį. Jame jau stiebiasi ne viena dešimtis vaismedžių.

„Tęsdami gražią tradiciją, rotariečiai šį pavasarį nusprendė mūsų progimnaziją papuošti sakuromis. Neslėpsiu, kad renkant vietą, kur sodinti šiuos anksti pavasarį gausiais žiedais pasipuošiančius medelius, pagalvojome, kaip apsisaugoti nuo galimų piktadarių. Vadinamąsias japonines vyšnaites pasodinome aptvertoje teritorijoje, kurios varteliai nakčiai rakinami“, – sakė progimnazijos direktorius. Ir patikino, kad ukmergiškiams, panorusiems pasigrožėti žydinčiomis sakuromis, pabūti ir tiesiog pasėdėti po žydinčiais medeliais, tvoros ar spynos tikrai netaps kliūtimi.

Pasak D. Kaplūno, dabar didžiausias visų rūpestis – kad pasodinti medeliai sėkmingai prigytų. Jie pamažu jau sprogsta, galbūt jau šį pavasarį prasiskleis ir keli pirmieji žiedeliai. Pašnekovas pasidžiaugė, kad tam tarsi padeda ir pati gamta – šiomis dienomis sulaukėme vasariškos šilumos.

„Domėjomės sakurų priežiūra, jau įsigijome joms skirtų trąšų“, – apie džiugius rūpesčius kalbėjo direktorius.

Progimnazijos vadovas taip pat sakė, kad ugdymo įstaigos bendruomenė turi daug idėjų, kaip tvarkyti ir prižiūrėti mokyklos aplinką. Tuo labiau kad ji pastatyta labai gražioje ir dėkingoje vietoje, šalia šilo: „Labai norėtųsi, kad į šią prasmingą veiklą galėtų įsitraukti visa mūsų bendruomenė – mokiniai, jų tėveliai, mokytojai. Vis tik tikimės, jog pandemija baigsis ir aplinkos grožį galėsime kurti bei puoselėti visi kartu.“

Direktorius su dėkingumu minėjo jų darbams geranoriškai pritariančią rajono savivaldybės administraciją. Jis tikisi, kad šiais metais pagaliau bus išspręsta įsisenėjusi problema ir pavyks išasfaltuoti duobėtą kelią, per mišką vedantį į mokyklą.

„Šilo“ progimnazijos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rotary stipriausi :
    Šaunuoliai!
  • A :
    Tik laistyt nepamirskit. Nes per sausas vasaras isdziys tos vysnios
  • Xxooo :
    Labai super,seniausiai reikejo... vis pagalvodavau,kaip butu grazu,ir va ,pagaliau issipilde!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas