Aktualijos, Naujausi

Nuo koronaviruso mirė 30 metų neturėjusi ukmergiškė

Nijolė STUNDŽIENĖ

Antradienį pranešta apie jauno amžiaus asmenį, kurio gyvybę pasiglemžė COVID-19. Statistikos departamento duomenimis, koronaviruso auka – iš Ukmergės savivaldybės. Mirusi moteris priklausė 20–29 metų grupei. Mūsų rajono pandemija dar neapleidžia, infekcija įsisuko ir į rajono savivaldybę.

 

Mirčių atvejų daugėja

Apie mirusią ukmergiškę daugiau informacijos dėl duomenų apsaugos neteikiama. Pranešama, jog šio atvejo užsikrėtimo aplinkybės nežinomos, žmogus nebuvo skiepytas. Kaip skelbiama, jaunai moteriai COVID-19 liga nustatyta balandžio pradžioje, o mirtis fiksuota Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose.

Iš viso Ukmergėje iki gegužės 11 dienos nuo koronaviruso mirė 78 gyventojai, tačiau su COVID-19 liga yra susijusios 124 asmenų mirtys.

Rajone sergamumas – vienas iš didžiausių

Šios savaitės pirmąją dieną rajone nustatyta 30 naujų užsikrėtimo atvejų. Šiuo metu statistiškai sirgo 268 ukmergiškiai, iš viso rajone koronavirusas patvirtintas 3 431 asmeniui.

Ukmergė jau seniai patenka į didžiausios rizikos teritoriją ir priklauso juodajai D zonai. Gegužės 11 dienos duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų teko 786,7 nauji ligos atvejai. Lietuvoje – 602,8 atv./100 tūkst. gyventojų. Daugiau sergančiųjų yra tik 7 šalies savivaldybėse: Trakų rajono (789 atv./100 tūkst. gyventojų), Kauno m. (800 atv.), Švenčionių (854 atv.), Alytaus (880 atv.), Vilniaus (981 atv.), Molėtų  rajonuose (1 037 atv.) ir Vilniaus miesto (1 046 atv.).

Visus tikrins greitaisiais testais

Koronavirusas įsisuko ir į rajono savivaldybės administraciją. COVID-19 liga patvirtinta administracijos direktoriui Dariui Varnui, kai kurių skyrių vedėjams bei darbuotojams. Prasta savijauta skundėsi ir rajono meras Rolandas Janickas.

Susisiekus su savivaldybės administracijos direktoriumi jis patvirtino, jog po atlikto testo jam nustatytas koronavirusas. D. Varnas kovo pabaigoje buvo paskiepytas pirmąja „AstraZeneca“ vakcinos doze. Praėjusią savaitę dėl turėto kontakto jis buvo saviizoliacijoje.

Pasak direktoriaus, jis jaučiasi puikiai, neturi ligos simptomų. „Kontaktavau su sergančiu žmogumi iš savo aplinkos“, – atviravo D. Varnas ir pridūrė, jog patikros metu paaiškėjo, jog iki reikiamos antikūnų normos jam pritrūko vos 0,4 proc.

Pašnekovas sakėsi neturintis informacijos apie mirusią jauną ukmergiškę.

Taip pat jis patvirtino, jog tarp jo kolegų yra ir sergančių, ir negaluojančių.

„Antradienį visi savivaldybės darbuotojai bus tikrinami greitaisiais testais“, – teigė D. Varnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas