Deltuvos kapinėse dar likę neišpjautų avarinių medžių.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Dėl kapinėse augančių medžių seniūnas tarsis su seniūnaičiais

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją kreipėsi deltuviškis, kuris skundėsi, jog Deltuvos kapinėse likę nemažai medžių, kuriuos reikėtų išpjauti. Taip pat jis teigė, kad šulinyje prie naujų kapinių nėra vandens. Skaitytojo manymu, šią problemą reikėtų kuo skubiau spręsti – galbūt gilinti šulinį, įvesti vandentiekį ar atvežti ir pastatyti cisterną.

Kai susisiekėme su Deltuvos seniūnu Gintaru Radzevičiumi, jis pripažino, jog iš tiesų miestelio kapinėse būta problemų dėl vandens.

„Senosiose kapinėse šulinys yra pilnas, o naujosiose jis išsemiamas ir kurį laiką būna tuščias. Kadangi praeitą rudenį šulinys išdžiūvo, pavasarį pasamdėme šulinių valytoją. Jis antradienį išvalė šulinį ir šis iš karto prisipildė. Tikiuosi, kad dabar vandens jau nepritrūks“, – kalbėjo seniūnas. Taip pat pašnekovas pažadėjo, jog kapinėse netrukus atsiras stovas su kibirais, laistytuvais, kitais būtiniausiais tvarkymo įrankiais.

Pasak G. Radzevičiaus, aprūpinimo vandeniu problema vis tik galutinai bus išspręsta tik tada, kai vykdant Deltuvos kapinių plėtrą į jas bus atvestas vandentiekis. Kapinėms plėsti link Ukmergės yra skirtas ir suformuotas 1,3 ha sklypas. Kitąmet planuojama teritoriją aptverti, nutiesti pravažiavimo takus. Taip pat seniūnas svarsto, kad išplėtus kapines, jose galėtų atsirasti kremuotų palaikų pelenų barstymo laukas: „Kol kas tai yra naujovė, bet ji pamažu įsitvirtina, tampa aktualu turėti tokią įteisintą vietą.“

Kalbėdamas apie kapinėse augančius medžius Deltuvos seniūnas neslėpė, jog tvarkant šiuos želdinius tenka sulaukti ir kritikos, ir pasipriešinimo. Vieni reikalauja išpjauti visus medžius, kiti bet kokius kapinių teritorijoje augančius želdinius beatodairiškai gina. Nepaisant to, seniūnija rūpinasi, kad kapinėse pirmiausia būtų šalinami avariniai medžiai.

„Galiu patikinti, kad be reikalo nenukirstas nė vienas medis. Gavome leidimus ir nemažai medžių išpjovėme Lokėnų, Jakutiškių, Laibiškių kaimų kapinaitėse. Taip pat čia augę želdiniai sutvarkyti Milašiūnų kaimo sentikių kapinėse, esančiose netoli Jakutiškių. Deja, pretenzijų dėl to nepareiškė tik pastarosiose kapinėse palaidotų žmonių artimieji…“ – sakė G. Radzevičius.

Jo teigimu, Deltuvos kapinėse užpernai išpjovus 24 avarinius medžius, dėl to nepatenkinti mirusiųjų artimieji net iškvietė komisiją, kad ji patikrintų visus kelmus. Nustatyta, jog nupjauti medžiai buvo pažeisti centrinio puvinio.

„Deltuvos kapinėse dar likę neišpjautų avarinių medžių. Dėl tolimesnio jų tvarkymo ketinu tartis su gyventojų išrinktais seniūnaičiais, kurių seniūnijoje turime devynis. Jei jie nubalsuos medžius pjauti, seniūnija šį darbą atliks. Jei nuspręs medžių neliesti, taip ir bus…“ – mintimis dalijosi seniūnas.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas