Nuomonių telefonas

Kryžius vėl stovės šalia dviračių ir pėsčiųjų tako

Loreta EŽERSKYTĖ

„Pradėjus tiesti nuo Ukmergės link Vidiškių dviračių taką, riboženklis, kuris žymi Didžiosios Kovos apygardos partizanų parką, pakibo ant šlaito. Netoliese esantis kryžius trukdė vykdyti darbus, todėl iškeltas. Dabar jis pritvirtintas prie pušies. Koks šių atminties ženklų likimas, kai bus baigtas tiesti takas?“ – klausė vidiškietė Aldona.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad į jį dėl šių kryžių kreipėsi sunerimę tremtiniai, kiti ukmergiškiai.

„Sulaukęs tokių klausimų buvau susitikęs su objekto rangovo AB „Panevėžio keliai“ darbų vadovu. Jis patvirtino, kad nutiesus dviračių ir pėsčiųjų taką, Didžiosios Kovos apygardos partizanų parko informacinė rodyklė liks stovėti savo vietoje, o tautodailininko Prano Kaziūno kryžius, skirtas visiems, žuvusiems už Lietuvos laisvę 1940-1990 m., kuris patenka į tvarkomą teritoriją, bus šiek tiek patrauktas iš savo senosios stovėjimo vietos. Taigi, pasibaigus darbams galėsime ne tik džiaugtis beveik 5,5 kilometro dviračių ir pėsčiųjų taku, bet ir grožėtis reikšmingais mūsų šaliai mediniais kryžiais“, – pažymėjo administracijos direktorius.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Ten slaita taip staciai nukase,kad po gero lietaus uzgrius ta taka su visu kryzium.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas