Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi, Uncategorized @lt

Mokytoją apkaltino smurtu

Nijolė STUNDŽIENĖ

 Praėjusį penktadienį policijai buvo pranešta, kad balandžio 22-ąją, apie 11 valandą, vienoje seniūnijoje esančioje mokykloje mokytoja galimai smurtavo prieš mažametį (g.  2013 m.). Policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d. – dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, gavus nukentėjusiojo asmens atstovo skundą.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vilniaus apskrityje Vija Kudzienė „Gimtajai žemei“ patvirtino, jog prieš vaiką buvo galimai panaudotas fizinis smurtas. Apie įvykį policijos pareigūnams pranešė berniuko motina.

Pasak V. Kudzienės, vaiko teisių gynėjai pasiūlė šeimai psichologo paslaugas, taip pat dėl šio įvykio jie dalyvaus  švietimo įstaigos Vaiko gerovės komisijos posėdyje.

Pastaroji šeima, kuri prieš keletą metų yra atvykusi iš kito rajono, buvo žinoma vietos vaiko teisių apsaugos specialistams, 2018 metais jai teiktos reikalingos paslaugos. Tačiau jos nutrauktos, įsitikinus, jog suaugusieji geba tinkamai užtikrinti vaiko teises ir interesus.

Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės teigimu, šį įvykį aiškinasi policijos pareigūnai, dėl pedagogės veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nepatvirtintais duomenimis, mokyklos koridoriuje mokytoja pirmokui galimai sugriebė už gerklės, jį gerokai papurtė.  

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, paprašytas pakomentuoti šį atvejį, teigė negalintis nieko konkretaus pasakyti. Tačiau vedėjas nelabai norėjo tikėti tuo, kuo motina kaltina mokytoją. Pasak V. Kalino, mokyklos, kurioje tai įvyko, koridoriuje yra sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros ir jos užfiksavo minėtąjį incidentą. Įrašas bus perduotas policijos pareigūnams ir, vedėjo nuomone,  teisėsauga įvertins pedagogės veiksmus bei priims sprendimą.

Kalbinta minėtosios mokyklos direktorė taip pat nenorėjo komentuoti šio atvejo. Pasak įstaigos vadovės, kol vyksta tyrimas ir nėra pateiktų išvadų, dalintis svarstymais ir abejonėmis būtų netikslinga. Be to, kaip aiškino pašnekovė, įvykio tarp mokinio ir mokytojos niekas nematė, todėl nieko konkretaus negalima pasakyti. Vaiko motina pateikia savo versiją, mokytoja pasakoja kitaip.

Direktorė patvirtino, jog koridoriuje yra stebėjimo kameros, tačiau užfiksuotas vaizdas nėra ryškus. Tikimasi, kad su specialistų pagalba jis bus išdidintas ir policijos pareigūnai išsiaiškins visas aplinkybes.

Įstaigos vadovė pripažino, jog šis atvejis nėra malonus, todėl labai tikimasi objektyvumo. 

Šiuo metu ne tik vaiko šeimai, bet ir smurtu įtariamai pedagogei pasiūlyta psichologinė pagalba.

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Beržinė košė :
    Taip ir auginami debylai,kuriems negalima jau nieko nei pasakyti,nei jie nori girdėti.Jei papurtė reiškiasi nebebuvo kito budo paaiškinti tam busimam debylui,kad jis daro negerai.Užuojauta pedagogei,kad tenka į tokį šudžių rankas teptis.
  • Tulpiakiemis :
    Baisu....mokytoja tramdė vaiką, kuris galėjo sužaloti. Ji kalta....Baisu ..Matyt išties ištirs kad kalta- kažkam gera statistika, o visuomenei? Mama vaiko tyrė?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas