Naujausi, Nuomonių telefonas

Dėl suoliukų spręs gyventojų susirinkime

Loreta EŽERSKYTĖ

Miškų gatvės 38 name gyvenanti senjorė skundėsi, kad prie šio penkiaaukščio daugiabučio nėra suoliukų: „Anksčiau prie visų keturių laiptinių stovėjo suoleliai. Kai renovavo namą, juos nuėmė. Manėme, kad laikinai, tikėjomės, jog baigus darbus jie bus grąžinti į senąją vietą arba pastatyti nauji. Deja. Galbūt jie reikalingi ne visiems namo gyventojams, gal pirmame aukšte gyvenantieji jais nesinaudoja? Tačiau vyresnio amžiaus, silpnesnės sveikatos žmonės suolelių labai pasigenda. Jie labai praverčia norint grįžus prisėsti pasiilsėti, pasidėti pirkinių krepšelį, išėjus į lauką pakvėpuoti grynu oru. Anksčiau mes, pagyvenę žmonės, galėjome išeiti pasivaikščioti, pasėdėti į šalia esančio vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ teritoriją. Dabar ten pašaliniai nebeįleidžiami. Prie kitų artimiausių daugiabučių (Miškų g. 36, 40) laiptinių suoliukai įrengti. Galbūt būtų galima trumpam ten prisėsti ir atsikvėpti, bet kitų namų gyventojai, ypač dabar, karantino metu, ten nėra labai pageidaujami.“

Susisiekėme su šį namą administruojančia UAB „Ukmergės butų ūkis“. Bendrovės Pastatų administravimo skyriaus vadovės Kristinos Žukauskienės teigimu, daugiabučio gyvenamojo namo Miškų g. 38 atnaujinimo (modernizavimo) darbai baigti 2015 metais.

„Siekiant sumažinti triukšmą po namo langais, didžiosios dalies buto savininkų prašymu, rangos darbų metu senieji suoliukai buvo demontuoti. Administ-ratoriaus UAB „Ukmergės butų ūkis“ atstovas bendravo su namo gyventojais dėl galimybės naujai įrengti suoliukus ir buvo nutarta, kad LR Vyriausybei atnaujinus leidimus organizuoti gyventojų susibūrimus, bus suorganizuotas namo gyventojų susirinkimas, kuriame bus svarstomas klausimas dėl naujų suoliukų įrengimo iš sukauptų namo gyventojų lėšų. Pažymime, kad iš sukauptų lėšų atliekant ne avarinius darbus, reikalingas daugiau nei pusės visų butų savininkų pritarimas,“ – pažymėjo Pastatų administravimo skyriaus vadovė.

Mindaugo TARULIO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ! :
    Isdalinkit pensininkams lengvas sulankstomas kėdutes. Išeis,issines savo kėdutė - pasedes ir parsines. Kodėl viso namo gyventojai turi prarasti ramybę dėl tų prakeiktu suoliuku????? Suoliukai prie daugiabučių yra pragaras!
  • Nida :
    Tikrai nenorėčiau, kad po mano langais kiaurą dieną bobos pletkavotų, o kiaurą naktį jaunimas tūsintųsi...
  • ... :
    Priešais miškų 40 namą kokie 4-5 m yra pastatytas suoliukas, tai buvo padaryta, kai prie laiptinių senieji buvo išmontuoti. Ir gerai, kad išmontavo nes buvo baliai festivaliai prie tų suoliukų 24/7. Nematau tame problemos, kai alternatyva yra. Suprasčiau, kad nei vieno nebūtų aplink suoliuko. Peza, kad tik bele pezėtu :D
  • Uojne :
    Neverta.... arba toliau nuo langu...
  • rita :
    Renovavus nama pritvirtino naujus grazius suoliukus. Tai dabar vakarais keleto namu vaikai susirenka, rekauja , prisiukslina, Gerai pagalvokit ar jums verta juos pasistatyti.Ar neteks gailetis paskui.
  • Aha :
    Diena pensinikai sedi ant suoliuku...bet naktim jaunimas osia iki 3-4val ryto. Vasara su atidarytais langais miegoti buna neimanoma.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas