Naujas krepšinio lentas ir krepšius ant stovų pritvirtino UAB „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojai.

Aktualijos, Naujausi

Prie daugiabučių atnaujinamos krepšinio lentos ir krepšiai

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

 

Šią savaitę atnaujintos krepšinio lentos ir krepšiai Ukmergės mieste prie daugiabučių. Vaikai ir jaunuoliai vėl galės mušinėti krepšinio kamuolį trijuose Pramonės ir penkiuose Užupio mikrorajonuose esančiuose krepšinio stovuose. Sporto centro nupirktas naujas krepšinio lentas ir krepšius ant stovų pritvirtino UAB „Ukmergės butų ūkis“ darbuotojai.

O jau gegužės mėnesį ketinama kviesti šių mikrorajonų gyventojus išbandyti atnaujintus krepšius, dalyvauti specialiame renginyje bei laimėti medalį.

Beveik visuose Ukmergės miesto daugiabučių mikrorajonuose dar sovietmečiu buvo įrengtos krepšinio aikštelės ar bent jau stovas su lenta ir lanku. Bėgant laikui, krepšinio inventorius kai kur sulūžo ir sunyko.

Jį atnaujinti atsirado galimybė, kai pernai dėl karantino keli Ukmergės sporto klubai grąžino iš savivaldybės biudžeto – kūno kultūros ir sporto plėtros programos – gautas lėšas, skirtas rajono reprezentavimui sporto renginiuose šalyje ir užsienyje. 2020 metų lapkričio mėnesį įvykusiame rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto tarybos posėdyje buvo nuspręsta šiuos pinigus panaudoti rajono vaikų bei jaunimo fizinio aktyvumo skatinimui. Taip Sporto centrui buvo pavesta organizuoti krepšinio sporto renginius mikrorajonuose ir atnaujinti ten esančias krepšinio lentas.

„Tikimės, kad pagerėjusios sąlygos paskatins daugiau vaikų ir jaunimo aktyviai leisti savo laisvalaikį lauke, fiziškai pajudėti ir pabendrauti po ilgai užsitęsusio karantino.

Juk visi suprantame, kad tuo metu, kai vaikas lieja prakaitą krepšinio aikštelėje, nesvarbu, ar daugiabučio kieme, ar sporto salėje, jam tikrai nekils pagundų užsiimti netinkama veikla. Tvarkingi aikštynai – geriausia prevencija, ištraukiant paauglius iš gatvės.

Bet to, ką gali žinoti, gal šiandien kieme kamuolį mušinėjantis berniukas po kelerių metų jau gins Lietuvos garbę aukščiausio lygio varžybose“, – sakė Kūno kultūros ir sporto tarybos pirmininkas, rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas