Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kodėl nauja skalbimo mašina neišskalbia rūbų?

Šiais laikais tikriausiai nei viena šeima neįsivaizduoja savo kasdienybės be skalbimo mašinos. Šis buitinis prietaisas yra vienas didžiausių mūsų talkininkų tvarkantis namus. Tačiau daugelis žmonių susiduria su problema, kai skalbiniai ištraukus iš skalbimo mašinos lieka dėmėti ir nešvarūs. Ne visuomet kalta skalbimo mašina. Tikriausiai visi žino, kad prieš skalbimą rūbus reikia surūšiuoti į baltus, juodus ir spalvotus rūbus, tačiau norėtume duoti dar  keletą patarimų, kaip paruošti skalbinius ir prižiūrėti skalbimo mašiną, kad išskalbti drabužiai visuomet būtų švarūs.

  • Neviršykite maksimalaus nurodyto rūbų svorio. Kaip skalbyklėje yra per daug rūbų, plaunantis jiems nėra vietos judėti ir gerai pasisavinti vandenį su skalbimo priemonėmis. Taip pat apsunkinamas skalbimo mašinos variklio darbas, todėl technika greičiau gali susidėvėti. Geriausia ruošiantis plauti rūbūs, nepridėti pilnos skalbimo mašinos. Jei jūsų skalbimo mašina leidžia skalbti vienu kartu iki 5kg, įdėkite 4kg. Neapsunkinsite skalbimo mašinos, rūbai galės laisvai judėti skalbimo metu ir geriau išsiplauti.
  • Reguliariai valykite skalbimo mašinos vidų. Nors iš pirmo žvilgsnio skalbimo mašina atrodo švari, neapsigaukite. Neužtenka nuvalyti nešvarumus nuo skalbyklės viršaus. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl rūbai išskalbus yra nešvarūs ir nemalonaus kvapo – nešvarus skalbimo mašinos vidus. Skalbyklė turi tendenciją kaupti nešvarumus, taip pat jei jūsų vanduo yra kalkėtas, skalbimo mašinos dalys greitai pasidengia kalkėmis. Rekomenduojama bent kartą per mėnesį įjungti tuščią skalbimo mašiną, įpilant acto ar cheminės medžiagos kalkėms ir nešvarumams naikinti. Taip pat po kiekvieno skalbimo, palikite skalbimo mašinos dureles atidarytas, kad būgne nesikauptu drėgmė ir neatsirastu pėlėsio kvapas. Tokiu būdu jūsų skalbiniai bus apsaugoti nuo nemalonaus kvapo ir dėmių.
  • Naudokite papildomas priemones įsisenėjusioms rūbų dėmėms. Jeigu jūsų skalbimo mašina išvalyta ir palikote vietos skalbiniams būgne, o rūbai vis tiek liko su dėmėmis, pamėginkite naudoti papildomas priemones joms šalinti. Šiais laikais yra didelė pasiūla cheminių skalbiklių dėmėms šalinti, tačiau jei ieškote natūralių priemonių, štai jums keletas patarimų: riebalų dėmes pašalinsite su geriamąją soda arba talku, dezodoranto ir prakaito dėmes išvalysite su actu, raudonojo vyno dėmes galite pašalinti su baltuoju vynu arba mineraliniu vandeniu, kraujo dėmes mirkykite šaltame vandenyje, tuomet plaukite su ūkiniu muilu. Iš naujo išskalbti rūbai bus švarūs ir paruošti nešiojimui.
  • Pasirinkta netinkama skalbimo temperatūra. Labai svarbu ne tik išrūšiuoti skalbinius pagal spalvas, tačiau reikia nepamiršti pasirinkti teisingą skalbimo temperatūrą. Visi audiniai yra skirtingi, reikalaujantys atitinkamos priežiūros. Pasirinkdami netinkamą temperatūrą, audiniui gali neužtekti šilumos, kad dėmės pasišalintų, arba atvirkščiai vanduo audiniui gali būti per karštas. Kiekvienas drabužis turi etiketę, kurioje nurodyta rekomenduojama drabužio skalbimo temperatūra, todėl rūšiuodami atsižvelkite ne tik į skalbinių spalvą, bet ir į etiketę.

Vadovaudamiesi šiais patarimais rūbų priežiūra jums bus vienas malonumas, skalbiniai bus visuomet švarūs ir gaivūs.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas