Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip paruošti savo automobilį ilgoms kelionėms?

Ne paslaptis, kad leistis į ilgą kelionę automobiliu gali būti smagu ir nepamirštama patirtis. Ilga kelione dažniausiai laikoma bet kokia išvyka, kurios metu reikia įveikti daugiau nei 500 km, tačiau iš tiesų šis atstumas daugiau tik orientyras, o ne konkretus dydis. Norint, kad keliauti būtų smagu, saugu ir patogu, reikia žinoti, kaip paruošti tą automobilį ilgesniam laikui kelyje. Jeigu šiuos patarimus ignoruosite, ko gero nesijausite taip gerai, kaip galėtumėte. Tad jūsų dėmesiui – patarimai kaip paruošti savo automobilį ilgesnėms kelionėms!

Visų pirma – apskaičiuokite reikalingą vietą

Daug kas pamiršta, jog keliaujant svarbu ne tik numatyti maršrutą, apskaičiuoti kurą ir pasirūpinti kitais dalykais, bet ir suplanuoti reikalingą vietą. Kadangi dažnai keliauja ne vienas asmuo, o visa šeima (pvz., slidinėti), tai reikia tikrai ne vieno krepšio ir ne vienos kuprinės, pilnos daiktų. Norint, kad viskas tilptų jūsų automobilyje, reikia suskaičiuoti esamą vietą ir pažiūrėti (bent jau preliminariai) ar viskas telpa?

Pasirūpinkite saugumo priemonėmis ir atsarginiu ratu

Leidžiantis į ilgą kelionę, reikia užtikrinti, kad automobilis yra paruoštas ir tinkamas ilgiems atstumams. Dėl to reikia patikrinti padangų būklę, atlikti ratų balansavimą ir suvedimą, patikrinti alyvos ir kitų svarbiausių skysčių lygį. Bent jau vidutinio detalumo automobilio apžiūra tikrai turėtų būti atliekama, nes koks nors gedimas, esant tūkstančiui kilometrų nuo namų, lengvai tikrai neišsispręs. Bagažinėje būtinai turėkite ir atsarginį ratą. Jis ne vienam žmogui išgelbėjo ilgą kelionę!

Stogo bagažinė

Vienas dalykas, kuris gali padėti išspręsti vietos trūkumą automobilyje arba kur galima sutalpinti daug daiktų yra stogo bagažinė. Visgi ją gali tekti įsigyti papildomai. Stogo bagažinės nėra nei pats brangiausias, nei pats pigiausias pirkinys, bet, jeigu leidžiatės į slidinėjimo išvyką arba keliaujate su dviračiais, reikėtų pasirūpinti papildomais priedais ant automobilio, kad galėtumėte transportuoti reikalingą inventorių.

Navigacija ir interneto ryšys

Keliaujant ilgus atstumus, tikriausiai, kad išvažiuosite ir už Lietuvos ribų. Tokiu atveju tikrai naudinga turėti modemą ir/ar veikiančią navigacijos sistemą, kuri parodytų tinkamą kelią svečiose šalyse. Nepamirškite, kad užsienyje gali pasitaikyti mokamų kelių, remontų, netikėtų eismo įvykių arba nepalankių kelio ruožų. Modernios navigacijos sistemos leis pasirinkti maršrutą, kad apvažiuotumėte remonto darbus arba eismo įvykius, išvengtumėte mokamų kelio ruožų arba pasirinktumėte vaizdingesnius kelius.

Dėtuvės ir šaldytuvas maistui

Ne paslaptis, kad keliaujant automobilyje maistas ir gėrimai gali labai greitai sušilti. Kambario temperatūros maistas arba gėrimai (o gal net ir karštesni) nėra patys skaniausi, todėl tikrai verta pasirūpinti papildomomis priemonėmis, kurios padėtų išlaikyti skanų maistą ar gaivius gėrimus šaltus. Būtent šioje vietoje praverčia šaldytuvai automobiliams, kuriuose galima laikyti buteliukus, skardines, desertus ar užkandžius. Jeigu jūsų kelionė yra ilgesnė, užuot nuolat stojant ir perkant atsargų papildymą, galima į šaldytuvą įsidėti sumuštinius ir gėrimus bei mėgautis šviežiais užkandžiais bei vėsiu skysčiu bet kada, kai to užsinorite.

Automobiliniai įkrovikliai

Būtų patogu, jei ir priekyje, ir gale sėdintys asmenys turėtų galimybę pasikrauti savo įrenginius važiuojančiame automobilyje. Jeigu gale nėra atitinkamo lizdo automobiliniam įkrovikliui arba USB kištuko, vertėtų įsigyti išorinę bateriją (vadinamą powerbank) ir juo galėtų naudotis gale sėdintys keleiviai. Taip neprarastumėte ryšio ir visuomet turėtumėte galimybę stebėti navigaciją, o keleiviai nenuobodžiautų. 

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas