Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip lengviau organizuoti statybos darbus aplink namus?

Aplink namus dažnai reikia ir/ar norisi padaryti tam tikrus darbus. Neretai tai būna ne tik remontas, tačiau ir statybos. Galbūt statomas priestatas, galbūt renovuojamas ar perstatomas pats namas – tinkama statybos darbų organizacija aplink namus dažnai skiria sėkmingą projekto įgyvendinimą nuo atidėliojimo ir lėto rezultato. Šiame straipsnyje pasižiūrėsime į tai, ką reikėtų įsigyti (grąžtai, suvirinimo aparatai, replės ir kita), kaip organizuoti darbus ir kokių klaidų vengti. Pradėkime!

Pasirūpinkite apšvietimu

Dažnai daug kas pamiršta, jog atliekant remontą ir pasistačius pastolius arba išgriovus patalpas, ne visada užtenka natūralios dienos šviesos. Tiek prožektoriai ar ant galvos montuojami žibintuvėliai, o taip pat ir pastatomi šviestuvai gali labai smarkiai pasitarnauti. Jeigu norite atlikti darbus kokybiškai ir turėti šiek tiek daugiau lankstumo dėl grafiko, tikrai rekomenduojama įsigyti šviestuvų ir prožektorių, kad galėtumėte tiksliau bei atidžiau organizuoti visus darbus. 

Nevenkite pagalbos

Anokia čia paslaptis, kad norėtųsi kuo daugiau darbų pasidaryti patiems. Tačiau yra tam tikros ribos, kurių neįmanoma fiziškai peržengti. Jūs vieni tikrai atliksite daug mažiau darbo ir visas projektas truks daug ilgiau negu tuo atveju, kuomet kreipsitės pagalbos į profesionalius specialistus ar komandas, kurie užsiima būtent tais statybos darbais. Niekuomet nepatariama patiems atlikti aukštalipių darbo (jeigu nesate profesionalai), elektros instaliacijų bei inžinerinių tinklų įvedimo. Savo jėgomis geriausia pasitikėti apdailos, bet ne pačios statybos darbuose. 

Nepriklausomas elektros šaltinis – labai reikalingas

Tikėtina, kad dirbdami statybos darbus būsite atjungę elektrą namuose arba šiek tiek nutolę nuo pagrindinio namo, todėl jums reikalingas išorinis elektros šaltinis. Vienu atveju, jeigu dirbate toliau nuo namų, galbūt padės prailgintuvai, tačiau didesnėse teritorijose arba esant toliau nuo artimiausio lizdo, tų prailginimo laidų bus tiek daug, kad beveik visuomet labiau apsimoka įsigyti benzininį ar dyzelinį elektros generatorių. Su juo galėsite ramiai ir patogiai atlikti reikiamus darbus toliau nuo namų, su dar neįrengta arba atjungta elektros energija (nes jos pasigaminsite patys). Pasižiūrėti generatorių kainas ir modelius galite paspaudę ant šios nuorodos – https://www.varle.lt/generatoriai/

Darbų sauga – svarbiausias akcentas

Saugumo darbų metu tikrai nebus per daug. Nesvarbu ką atliekate, reikėtų pasirūpinti atitinkamomis apsaugos priemonėmis: darbine apranga ir darbo batais, ryškiaspalve liemene, akių apsauga, respiratoriumi, saugos diržais ir karabinais (jeigu dirbama ant aukšto), šalmu ir kita svarbia įranga bei reikmenimis.

Dažniausiai darbų saugos reikmenys nėra brangūs, todėl tikrai nereikės didelių investicijų tam, kad pavyktų viską padaryti saugiai ir sklandžiai. Jeigu žinosite, kad pasirūpinote saugumu – patys jausitės komfortabiliau ir geriau atlikdami darbą. Galėsite mažiau baimintis ar nerimauti dėl įvairiausių scenarijų.  

Privažiavimas ir praėjimai turi būti laisvi

Į šį dalyką žmonės dažnai dėmesį atkreipia tiesiog per vėlai. Kuomet jau pats darbų įkarštis, paaiškėja, kad reikia atsinešti papildomas medžiagas, atsivežti naują įrangą ar atlikti tam tikrą pertvarką. Tačiau ką daryti, kuomet pagrindinis privažiavimas užkrautas daiktais ar jame stovi kiti automobiliai? Taip pat nutinka ir su svarbiausiais praėjimais – jie neatlaisvinami, pagrindiniai daiktai arba buitiniai rakandai lieka ten ir trukdo judėti. Ypač nemalonu tuo atveju, kada statybos darbus atlieka samdyti darbuotojai ir jiems dėl to kyla nepatogumų. Taip rodoma nepagarba jų darbui ir atsainus požiūris į darbų saugumą bei svarbą. Mūsų patarimas – pasirūpinkite, kad darbo vieta ir aplinkinė erdvė būtų tvarkingi. 

Įrankius pasiruoškite dar prieš darbus

Nors kai kam tai atrodo savaime suprantama, bet kai kada vis tiek iškyla problemų, susijusių su tuo, jog žmonės nepasiruošia pačiam darbui. Visi reikalingi įrankiai turi būti ranka pasiekiami ir jais turėtų būti apsirūpinta prieš darbus. Juk tikriausiai nenorite prarasti kelių valandų darbo, nes reikėjo važiuoti į parduotuvę ir pirkti papildomas medžiagas ar trūkstamus įrankius?

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas