Kriminalai, Naujausi

Vilniaus aplinkosaugininkai sulaikė tinklais žvejojusį asmenį

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ukmergės rajone sulaikė tinklais žuvį gaudžiusį asmenį.

Balandžio 18-ąją Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę informacijos apie Žalgirių ežere (Ukmergės r. sav.) pastatytus tinklus, sulaikė šiuos tinklus pastačiusį asmenį. Kaip teigiama pranešime, jis buvo pastatęs du tinklus ir vieną bučių ir sugavo vieną lyną.

Už neteisėtą žvejybą asmeniui gresia bauda nuo 120 eurų iki 300 eurų ir privalomas pažeidimo padarymo įrankių – valties, tinklų ir bučiaus konfiskavimas. Taip pat pažeidėjas privalės atlyginti 100 eurų žalą gamtai už draudžiamu būdu sugautą lyną.

Pareigūnams apžiūrint ūkinius pastatus, šio asmens sodyboje buvo rasti dar trys tinklai ir viena ežerinė gaudyklė. Už ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą asmeniui gresia bauda nuo 60 eurų iki 200 eurų, taip pat privalomas šių įrankių – trijų tinklų ir ežerinės gaudyklės konfiskavimas.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

„G. ž.“ inform.

Aplinkos apsaugos departamento nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas