Gesinti Vytauto gatvėje esančių apleistų garažų ugniagesiai vyko ne pirmą kartą.

Kriminalai

Uždegė atliekas, ugnis persimetė į garažus

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta apie keturis gaisrus, taip pat du kartus teko vyko atlikti gelbėjimo darbų.

Balandžio 13-ąją Antakalnio g. medinio, vieno aukšto namo kamine degė suodžiai. Atvykę gaisrininkai juos užgesino, taip pat prie kamino buvo išardyta apie 1 kv. m skardos.

Balandžio 14-osios vidurdienį degė Dukstynos mikrorajone, Vytauto g., esantys trys garažai. Ukmergiškius tai nejuokais išgąsdino, nes iš gaisravietės kilo didžiuliai dūmų kamuoliai. Atvykus ugniagesiams vienas medinis, apkaltas skarda statinys degė atvira liepsna, šiferio stogas buvo beveik įgriuvęs. Iš dar dviejų medinių garažų rūko dūmai. Vieno jų sudegė ir išardyta apie 3 kv. m stogo, kito apdegė apie 5 kv. m sienos, nuo jos nuardyta skarda. Šiuo adresu gaisrininkai važiuoja ne pirmą kartą. Gaisrai kyla už garažų esančiame šiukšlyne, kur gyventojai atsikrato įvairiomis atliekomis, išmeta nereikalingas automobilių detales, padangas. Kai dėl neatsargaus elgesio ar tyčinės veiklos kažkas šiukšles uždega, ugnis persimeta ir į garažus, kurių dalis yra bešeimininkiai, apleisti.

Tą pačią dieną gautas pranešimas, kad Krekšlių g. dega namo stogas. Atvykus pirmosioms ug-niagesių pajėgoms ir atlikus žvalgybą paaiškėjo, kad kamine dega suodžiai. Kad galėtų patekti į palėpę ir apžiūrėti kaminą, gaisrininkai grandininiu pjūklu koridoriaus lubose išpjovė skylę. Po to budėta įvykio vietoje, kol išdegė suodžiai ir atvėso kaminas.

Balandžio 15-ąją, 1.52 valandą, Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vidiškių miestelio Liepų g. atvira liepsna dega ūkinis pastatas. Atvykus pranešimas pasitvirtino. Atvira liepsna degė mūrinis ūkinis pastatas. Nudegė ir išardyta apie 140 kv. m stogo ir grebėstų. Apdegė ir sulieta apie 4 t šieno, buvusio statinio viduje. Ugniagesiai iš ūkinio pastato išnešė tris dujų balionus, išgelbėtas traktorius ir 20 vištų. Viena iš gaisro kilimo versijų – elektros instaliacijos gedimas.

Balandžio 16-ąją, 5.48 valandą, pranešta, kad Stoties g. dega medinis dviejų aukštų namas. Dūmai rūko iš pirmame aukšte esančios užrakintos apleisto pastato pusės, kurioje niekas negyvena. Patekus į vidų paaiškėjo, kad patalpoje šalia krosnies degė medinės grindys. Nors šis namas negyvenamas, ugniagesiai įtaria, jog jame kažkas lankosi, šildosi.

Balandžio 12-ąją ugniagesiai skubėjo padėti greitosios medicinos pagalbos ekipažui. Reikėjo iš J. Basanavičiaus g. buto 5-ame aukšte iki greitosios medicinos pagalbos automobilio nunešti ligonę, kuriai įtarta COVID-19 infekcija ir todėl nebuvo galima pasitelkti kaimynų, šeimos narių. Gaisrininkai atvyko vilkėdami specialiais kostiumais, naudojosi apsaugos priemonėmis.

Bendrasis pagalbos centras balandžio 15-osios rytą pranešė, kad Darbininkų gatvėje iš 7 metrų aukščio reikia nukelti čia visą naktį praleidusį ir galbūt jau negyvą katiną. Kai gelbėtojai nuvyko nurodytu adresu, paaiškėjo, jog aukštai medyje pakibęs gyvūnėlis yra gyvas ir greičiausiai sveikas, tačiau labai nusilpęs. Ištraukus kopėčias ir gelbėtojui jomis kylant aukštyn, jį pamatęs kačiukas sukaupė visas savo jėgas ir traškančiomis šakomis spruko kaip voverė… „Išvadavimo“ operacija buvo greita ir sėkminga, gyventojai labai dėkingi ugniagesiams, kurių dėka naktį medyje praleidęs rainis buvo išgelbėtas.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas