Vaikų piešiniai alsuoja pavasariu ir skleidžia gerą nuotaiką.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Mikrorajono gyventojai džiaugiasi puikia kaimynyste

Nijolė STUNDŽIENĖ

Į redakciją užsukusi Dukstynos mikrorajono gyventoja norėjo pasidžiaugti puikiais kaimynais – lopšelio-darželio „Saulutė“ bendruomene. „Šiuo karantino laikotarpiu, kai daug laiko tenka praleisti namuose, o pasivaikščiojimui renkamės tik artimiausią teritoriją, visus mus džiugina šio lopšelio-darželio kaimynystė. Prieš šv. Velykas ant ikimokyklinės įstaigos tvoros, palei Veterinarijos gatvę, buvo iškabinti vaikų piešiniai pavasario tema. Ši paroda kabo iki šiol, todėl eidami pasivaikščioti visada grožimės gražiais darbeliais. Lopšelio-darželio „Saulutė“ kūrybingas kolektyvas visiems mikrorajono gyventojams padovanojo stebuklą – gerą nuotaiką“, – dėkodama už šią puikią iniciatyvą pasakojo moteris. Pasak jos, pasigėrėjimo verta ir šio lopšelio-darželio išpuoselėta, gražiai sutvarkyta teritorija. Taip pat gyventojams malonu girdėti įstaigos kieme skambančią muziką, kuri dažnam praeiviui praskaidrina nuotaiką.

Lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorei Gvidai Rinkevičienei malonu buvo išgirsti gerus atsiliepimus apie kolektyvą. „Išties, pavasario proga norėjome pradžiuginti mikrorajono gyventojus, todėl ir gimė sumanymas surengti vaikų kūrybinių darbų parodą „Mes sulaukėme pavasario“. Įvairių grupių auklėtinių piešinėlius pirmiausia įlaminavome, kad jie nesušlaptų nuo sniego, lietaus, ir iškabinome ant darželio tvoros. Ant jos vaikų darbeliai pritvirtinti iš abiejų pusių, todėl žmonės mielai užeina į darželio teritoriją apžiūrėti šią parodą“, – pasakojo G. Rinkevičienė. Ji pridūrė, jog šiuo metu, kai į darželį neįleidžiami tėveliai, jiems ši vaikų kūrybos ekspozicija po atviru dangumi taip pat labai įdomi, ateina ir mažųjų seneliai.

Anot direktorės, keli vaikų piešiniai, matyt, labai žmonėms patiko, kad jie po nakties dingo. Tačiau dėl to niekas nenusiminė, nes buvo pakabinti kiti darbeliai.

G. Rinkevičienė pasakojo, jog iš 193 sąrašuose esančių lopšelio-darželio auklėtinių, kasdien į ugdymo įstaigą susirenka po 120-130 vaikų. O pačių mažiausiųjų grupės lankomumas siekia 100 procentų.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas