Kovo 11-ąją vykusiame XXXI bėgime „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ dalyvavo ir prie obelisko įsiamžino (iš dešinės) D. Maleronka, J. Songaila ir G. Gelūnas.

Naujausi, Sportas

Bėgimo varžybose dalyvauja virtualiai

Karantino gniaužtai toliau neleidžia Lietuvos bėgikams rinktis į gyvus renginius, todėl Lietuvos bėgimo taurės (LBT) organizatoriai rengia virtualius bėgimus. Juose aktyviai dalyvauja ir bėgikai iš Ukmergės.

Balandžio 1–10 dienomis vyko jau penktasis LBT etapas – Panevėžyje surengtos tradicinės 53-osios bėgimo varžybos „Senvagė 2021“.

Virtualus bėgimas – tai renginio formatas, kurio metu dalyvis individualiai savo pasirinktoje vietovėje/trasoje per 10 dienų įveikia 10,12 ar 15 km distancijas. Rezultatai – laikas ir nubėgtas atstumas – fiksuojami „Strava“ ar kitų bėgimo, ėjimo programų nuoroda ir siunčiami varžybų organizatoriams.

Virtualiuose bėgimuose rezultatai nėra svarbūs, nes kiekvienas bėga skirtinga trasa, todėl jos sudėtingumas nėra vienodas.

Ukmergiškiai entuziastingai įsijungė į šiuos bėgimus. Aktyviausi – Žilvinas Maleronka, Gintautas Gelūnas, Eugenijus Oganauskas, Juozas Songaila, Robertas Vaičiūnas, Marius Labuckas, Aldas Kartašovas – dalyvauja beveik visuose LBT etapuose. Kai kurie iš jų distancijas renkasi Ukmergėje, kai kurie vyksta į tuos miestus, kur įprastai rengiamos varžybos, ir ten įveikia trasą.

Ukmergės bėgikai šiemet jau dalyvavo varžybose, vykusiose Kėdainiuose, Mažeikiuose, Vilniuje, Jonavoje bei tradiciniame bėgime Pabaiskas-Ukmergė.

Balandžio 10-ąją į Panevėžį vyko ir 12 kilometrų distanciją bėgo J. Songaila ir E. Oganauskas. Prie jų virtualiai prisijungė ir kiti mūsų sportininkai. Šįkart trasa driekėsi parku, kuriame reikėjo apsukti tris ratus po 4 kilometrus.

Pasak J. Songailos, nugalėtojai šiuose turuose nėra skelbiami, burtų keliu išrenkami tik geriausiai distanciją įveikę po dešimt bėgikų moterų ir vyrų, taip pat vyriausias ir jauniausias etapo dalyvis.

Vis tik bėgikai viliasi, jog kiti bėgimo etapai jau vyks kontaktiniu būdu. Dabar ukmergiškiai ruošiasi gegužės viduryje planuojamoms varžyboms Varėnoje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas