Naujausi, Nuomonių telefonas

Mano, kad riboženkliuose reikėtų nurodyti miesto įkūrimo datą

Genovaitė KAZIELIENĖ

Paskambinusi ukmergiškė sakė, kad gerai, jog naujinami miesto riboženkliai, tačiau ji turinti ir pastabų. „Ant anksčiau buvusio riboženklio, pastatyto prie įvažiavimo į Ukmergę nuo Vidiškių pusės, buvo užrašyta miesto įkūrimo data – 1225 m. Kodėl ant restauruoto riboženklio neliko šio užrašo? Manau, kad jis turėtų būti: juk Ukmergė – vienas seniausių miestų Lietuvoje, tad turime tuo didžiuotis, apie tai informuoti ir pravažiuojančiuosius, turistus“, – dėstė savo mintis skaitytoja.

Šį siūlymą perdavėme savivaldybės administracijai. Gavome tokį Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojo, vyriausiojo rajono architekto Artūro Sakalausko atsakymą: „Kol kas Ukmergėje yra atnaujinti tik du riboženkliai – prie PC „Lidl“ ir UAB „Rokiškio pieninė“ Ukmergės filialo. Tai padaryta pernai. Šiais metais planuojame atnaujinti kitus likusius du riboženklius. Kaip jie turėtų atrodyti, diskutuoja Ukmergės miesto viešųjų erdvių vizualinės estetikos formavimo ir tobulinimo klausimus sprendžianti savivaldybės mero Rolando Janicko potvarkiu sudaryta darbo grupė. Aišku kol kas tik tai, kad jie bus kitokie, nei du pirmieji sutvarkyti riboženkliai. Ar atsiras ant šiemet planuojamų atnaujinti riboženklių Ukmergės miesto įkūrimo data, kol kas negaliu pasakyti, nes dar neapsispręsta ir diskutuojama dėl galutinio jų varianto. Artimiausiame minėtos darbo grupės posėdyje bus apsvarstytas ir šis skaitytojos pasiūlymas.“

Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • JORE :
    Griunantis senamiestis, viskas griuna, atsilupe, baisu žiurėti. Visur dobės, žvyras ir t.t. KA JUS TEN VARTOJAT - DAINUOJANTYS BALANDŽIAI ... ar rukot ...? Parodikit nors viena dainuojanti balandi ... Replikuojančios vištos rodyt nereikia.
  • ukmergietė :
    Galima po UKMERGĖ užrašo keletą skraidančių balandžių nupiešti ar pan. Būtų tesiama ta pati mintis - ant tilto šviečiantys balandžiai, senamiesty dainuojantys balandžiai ir t.t.
  • Ha Ha :
    Butinai data butina, kad zinotu i kuriuos metus, amziu pateko!
  • Ukmergiškiai :
    Būtina! Kad atvaziuojantys zynotu,, kelio danga atitinka ta laikmetį,,
  • Jolanta :
    Sutinku su autorium..Aš irgi pasigedau miesto įkūrimo datos. Manau, kad data turėtų grąžinta.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas