Kovą, atšilus orams, į objektą grįžo technika.

Aktualijos, Naujausi

Įsibėgėja ilgiausio rajone pėsčiųjų ir dviračių tako tiesimo darbai

Loreta EŽERSKYTĖ

Po daugiau nei du mėnesius dėl nepalankių gamtos sąlygų trukusios priverstinės pertraukos kovą buvo atnaujinti naujo pėsčiųjų ir dviračių tako, kuris Ukmergę sujungs su Vidiškių miesteliu, tiesimo darbai. Rudenį buvo atlikti paruošiamieji darbai, pašalinti medžiai ir krūmai, buvę magistralinio kelio juostoje ir kėlę grėsmę eismo saugumui bei trukdę įgyvendinti šio kelio rekonstravimo sprendinius.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, pirkimą laimėjusi AB „Panevėžio keliai“ yra įsipareigojusi objektą baigti iki rugsėjo 29 dienos: „Bendrovė dirba planingai, tikimės, kad rudenį ukmergiškių labai laukiamas takas bus baigtas.“

Pasak D. Varno, asfalto dangos pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis nuo Ukmergės iki Vidiškių bus 5,5 kilometro, tai bus ilgiausias rajone takas, nutiestas per pastaruosius 30 metų. Taip pat pašnekovas pažymėjo, jog bendra šio projekto vertė – beveik 2,5 milijono eurų. Tačiau iš rajono biudžeto darbams įgyvendinti nereikės skirti nė cento – visą projektą finansuoja Vyriausybė.

Naująjį taką sujungus su nuo Vidiškių iki Šventupės nutiestu taku, iš viso susidarys maždaug 10 kilometrų dviračių takas. „Turime minčių su aplinkinių rajonų – Anykščių, Jonavos, Kėdainių – savivaldybių merais ateityje sujungti kelių rajonų dviračių takus“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) užsakymu naujojo pėsčiųjų ir dviračių tako techninį projektą parengė UAB „Kelprojektas“, visus darbus atliks viešąjį pirkimą laimėjusi AB „Panevėžio keliai“. LAKD sutartį „Valstybinės reikšmės magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis ruožo nuo 72,164 iki 77,460 km rekonstravimas įrengiant pėsčiųjų ir dviračių takus“ pasirašė 2020 m. rugsėjo 15 dieną, ji įsigaliojo rugsėjo 28 d.

Įgyvendinus šį projektą, ties valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis atsiras dviračių ir pėsčiųjų tako ruožas, sujungsiantis Ukmergės miestą su Vidiškių gyvenviete. Dviračių ir pėsčiųjų takas prasidės minėto magistralinio kelio 72,164 kilometre, ties vadinamuoju Plukių taku ir drieksis pro Dukstynos kapines iki Vidiškių, Taikos gatvės (minėto magistralinio kelio 77,460 kilometro).

Kadangi suprojektuoto tako trasa praeina po magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys viaduku, takas suprojektuotas kaip pėsčiųjų-dviračių viadukas virš magistralinio kelio A6 griovio po viaduku. Ruože iki automobilių stovėjimo aikštelės prie Dukstynos kapinių tarp tako ir kelio bus įrengti saugūs pėstiesiems ir dviratininkams apsauginiai atitvarai. Už minėtos aikštelės takas toliau drieksis už griovio iki tilto per Mūšią. Tiltas per Mūšią bus rekonstruojamas praplatinant jį kairėje pusėje ir taip užtikrinant minimalų pėsčiųjų ir dviračių tako plotį – 2,5 metro.

Taip pat AB „Panevėžio keliai“ planuoja suformuoti tako sankasą, įrengti vandens nuvedimo sprendinius, pagal poreikį iškelti požemines komunikacijas, atlikti kitus darbus.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Niekogerotaip :
    Takas palei sventaja butu buve LEDASSSSS. O dabar xrenovai... palei plenta... “grynu oru” kvepuosim. Furos vaziuodamos slapimo buteliais apmetys dar... ha ha ha...
  • Butu :
    Buve super,jeigu takas butu ejas palei aukstuosius krantus... o dabar kepti sauleje,ir kvepuoti dujomis teks...
  • Arvydas :
    Sprendžiant iš to kaip suremontavo autostradą, galima spėti kaip bus atlikti darbai ir Ukmergėje, nes tokie brokdariai be "atkatų" konkursų nelaimi.
  • Varnenui :
    O kas kaltas,kad Ukmerges savivaldybe viska daro pro kita gala??? Tureti nuostabia upe ir neisnaudoti to kaip reakrecines zonos yra valdzios nesitvarkymas. Geriau upe bus apaugus dilgelem ir sabakstynais - o dviraciu taka nuties palei plenta. Nuvaziuok i Anykscius,pereik per visa taka palei Sventaja ir suprasi,kad geriau ir negali buti.
  • Varnenas :
    Burbekliams burbiantiems ka bepadarytu vis atkatai xujatai.Aiskiai pasakyta savivaldybe nemoka nieko.Puiku,kad bent daro,pasidziaukit.Palei upe darant tektu savivaldybes lesas naudot ir aisku kaina zymiai didesne butu.
  • Arvydas :
    Panevėžio keliai prieš keletą metų remontavo autostrados atkarpą nuo "Suzanos" iki Krikštėnų. Iki šiol ten leistinas greitis 90 km/val. Peršasi išvada, kad ši firma konkursus laimi tik per "atkatus" .
  • Antanas :
    paaiskinkit kas..pvz as keliauju i kapines .Ten kur didele sankryza labai intensyvus judejimas ir pereiti vaziuojamaja dali sunku ar ten nebus sukonstruotas virs kelio koks tiltas
  • vr :
    super projektas. galetu buti , kad gryzti atgal butu galima paupiu.
  • Gėda :
    Pritarčiau Alfonso ir Aha nuomonei, koks sveikatinimas kai šalia eina tokia intensyvi magistralė. Kaip susisiekimo takelis į Vidiškius tai kas ten važinės Varnas į namus. Šventosios paupiu tai ir susisiekimas ir sveikatinimo trasa, dar įrengiant įvairių prietaisų tai visas kompleksas. Nuo paupio takelio padarius atšakėlę po Mūšos tiltu pasiektume Svarinsko parką ir vandens parką. Tai būtu visa naudinga poilsio rekreacinė zona iki pat Vidiškių ir vėliau jungtis kaip planuojam iki Šventupio, Kavarsko ir toliau. Bet čia tikslas tiap liap 2 m. pločio takelis uostyti mašinų smarvę ir 2,5 milijono. Durnam aiškų, kad atkatas su ta pačia kelių organizacija ir dar kvailina, kad tai Europos sąjungos, a tai mes ne Europos sąjungoje, o gal jau išstojom ir jai nemokam. Varnai nebesusigaudai kur randiesi taigi ten mūsų sudedami pinigėliai ir nereikia mus durneliais laikyti.
  • Alfonsas :
    Geriau bus,o geriausio norėtųsi pagal AHA nuomonę,nes labai svarbi yra privilegija grynam orui ir paukščiukų trelėms,o ne automašinų decibelams
  • Aha :
    Jei iki Musios takas tai dar galima suprasti. Bet ka tuose Vidiskiuose daryt nuvaziavus? Nei lankytinu objektu,nieko ten nera,2 krautuves ir baznycia. Jei ta taka butu tiese iki Vidiskiu palei visa Sventosios upes pakrante,kaip kad Anyksciuose,va tada butu super. Ir pasivaikscioti,pabegioti,ir su dviraciu numinti pazejoti...gamta,upe,grynas oras,kas gali buti geriau 7km gamtos takas. Na o takas palei judru kelia i kazkoki Dievo pamirsta miesteli - ES pingu plovimas.
  • Stasys :
    Puiku, šaunuoliai, geras projektas.
  • leksiu :
    su paspirtuku elektriniu prie musos.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas