Aktualijos, Naujausi

Nuotaikai praskaidrinti – šventiški papuošimai ir akcentai

Loreta EŽERSKYTĖ

Antrus metus iš eilės Velykas pasitinkame karantino sąlygomis. Koronavirusas visus tarsi įspraudė į rėmus – apribojo bendravimą, judėjimą, o ką jau kalbėti apie masinius renginius, bet kokius susibūrimus. Nors ir išvarginti tvyrančios nežinios, kaustomi baimių, laukdami gražiausios pavasario šventės liūdnokai kasdienybės rutinai stengiamės rasti šviesesnių spalvų. Tvarkome, puošiame namus, savo aplinką – kad galėtume pasidžiaugti patys, pradžiuginti aplinkinius.

 

Kultūros centro erdves papuošė pirmą kartą

Važiuojantys ar einantys pro Kultūros centrą negali nepastebėti šiomis dienomis čia atsiradusio stilizuoto kiaušinio.

„Mes manome, jog tokio kiaušinio nėra niekur kitur. Aikštę priešais Kultūros centrą papuošėme ne bet kokiu, o auksiniu kiaušiniu. Jis – tarsi bundančio pavasario šauklys, teikiantis džiaugsmą, viltį“, – kalbėjo Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė.

Kiaušinis – ne vienintelis šventinis akcentas, kurį sukūrė išradingi kultūros darbuotojai. Skverelyje šalia Kultūros centro, laukiant Velykų, ant iš berželių suręstos laktos, sutūpė vištų pulkelis.

Pasak R. Graužinienės, daugelį metų gyvavo tradicija Kultūros centrą ir jo aplinką papuošti Kalėdoms: „Paskelbus karantiną, Kultūros centras buvo priverstas užsidaryti. Negalime organizuoti renginių, kontaktuoti su žmonėmis. Mums šis laikmetis ypač sunkus, nes praradome galimybę saviraiškai. Vis tik negalime sėdėti sudėję rankų, ėmėme ieškoti kitų bendravimo būdų. Nusprendėme puošti savo erdves ir taip pasiųsti visai Ukmergės bendruomenei žinutę…“

Direktorė pasakojo, jog nuo 2005 m. prieš Kovo 11-ąją kasmet prasidėdavo tradicinis perkusinės muzikos festivalis. Šiais metais jis neįvyko: „Su viltimi, kad klausytojų pamėgtas renginys sugrįš, prie įėjimo pakabinome plakatą „Čia būgnai skambėjo – čia būgnai skambės!“ Teatro dienai sukūrėme ir centro antro aukšto languose eksponavome teatrinių kostiumų instaliacijas. Kadangi šis mūsų sumanymas pasiteisino, pradėjome planuoti, kaip pasipuošime Velykoms.“

Įstaigos vadovė džiaugėsi ir padėkos žodžių negailėjo visam išradingam kolektyvui – darbuotojai pateikė ne vieną pasiūlymą, kaip prieš šventes padabinti aplinką, po to visi įsijungė į kūrybinį procesą. Laukdami, kol bus pagamintas kiaušinis, išsprogdino berželių šakų, pasiruošė dažų, po to patys dažė.

„Metalinį kiaušinį labai geranoriškai pagamino UAB „Prof-HARD“, kuriai vadovauja Rimantas Jurgaitis. Šiaudų vištelėms sukurti dovanojo ūkininkai Milda ir Rimas Krotkos iš Deltuvos“, – geradariams dėkojo R. Graužinienė.

Pašnekovė tikisi, kad pandemijos padiktuotas Kultūros centro erdvių puošimas taps gražia kolektyvo tradicija.

Mieste pražydo našlaitės

Didžiąją savaitę Kauno gatvėje, priešais Kultūros centrą, į vazas pasodintos našlaitės. Taip pat jos pražydo gėlyne, esančiame Vienuolyno gatvėje, šalia Švč. Trejybės bažnyčios. Šį pavasarį miestas gyvomis gėlėmis pasipuošė gerokai anksčiau nei įprasta. Ankstesniais metais žydinčiais augalais apsodintos gėlinės miesto centre būdavo pastatomos tik gegužės pabaigoje, prieš Miesto šventę. Kadangi našlaitės – pakankamai atsparios temperatūrų svyravimams, nuspręsta jas pasodinti prieš Velykas ir taip papuošti miestą bei praskaidrinti ukmergiškių nuotaiką.

Laikinai Ukmergės miesto seniūno pareigas einanti Zita Pečiulienė papasakojo, jog šiemet, kaip ir kelerius pastaruosius metus, gėlių sodinimu bei priežiūra mieste rūpinsis UAB „Grožio idėja“. Konkursą laimėjusi įmonė, kuriai vadovauja Jurga Olisevičienė, įsipareigojo teikti pavasarinių, vasarinių gėlių sodinimo bei laistymo, ravėjimo, tręšimo, vejos pjovimo paslaugas.

Z. Pečiulienė, kalbėdama apie miesto papuošimą, pažymėjo, jog šį pavasarį neįprastai anksti buvo nušluoti šaligatviai, gatvės, išvežtos per žiemą susikaupusios sąšlavos: „Turime labai gerą tvarkantį miestą rangovą – UAB „Ukmergės paslauga“. Jie dirba tvarkingai, organizuotai, todėl rezultatas gerai matomas ir džiugina akį.“

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas