Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Mūsų rajone nepanaudotos vakcinos nelieka

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Kovo 30-balandžio 1 dienomis Ukmergės savivaldybės teritorijoje nustatyta 18 naujų susirgimų koronavirusu. Penktadienio duomenimis, mūsų rajone statistiškai sirgo 83 žmonės. Susirūpinimą keliančių židinių rajone nebuvo – registruoti pavieniai atvejai šeimose, keli – švietimo įstaigose, vienas – Ukmergės įmonėje. Nuo koronaviruso jau pradėti skiepyti ir abiturientai.

Per 14 dienų 100 tūkst. rajono gyventojų teko 230 susirgimo atvejų. Lietuvoje – 349,8 atv./100 tūkst. gyventojų. Pagal sergamumą Ukmergė buvo 37 vietoje.

Rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, įsibėgėja gyventojų vakcinacija nuo COVID-19 ligos. Kaip skelbia oficialios statistikos portalas, mūsų savivaldybėje balandžio pradžioje buvo paskiepyti 4 749 asmenys (14,37 proc. gyventojų), iš jų antrąja vakcinos doze – 1 742.

„Gimtosios žemės“ kalbinta rajono savivaldybės gydytojo funkcijas laikinai vykdanti Inga Pračkailė informavo, jog šią savaitę Ukmergės vakcinacijos centras gavo 636 dozes „Pfizer“, 200 dozių „Moderna“ ir 100 dozių „AstraZeneca“ vakcinų.

„Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinomis yra skiepijami 65 m. ir vyresni gyventojai. „AstraZeneca“, esant jos likučių, buvo vakcinuojami žemiau prioritetinėse grupėse esantys asmenys: švietimo darbuotojai, abiturientai, sunkiomis ligomis sergantys asmenys, policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai.

„Šią savaitę sunaudota 200 dozių „Moderna“ vakcinos, 636 dozės „Pfizer“ vakcinos, 300 dozių „AstraZeneca“ vakcinos. Detalesnė statistika yra suvedama pasibaigus skiepijimui savaitės pabaigoje“, – teigė I. Pračkailė.

Pastaruoju metu žiniasklaidos priemonėse buvo kalbama apie kasdien Lietuvos vakcinacijos centruose išmetamą tądien nepanaudotą vakciną, todėl savivaldybės gydytojos teiravomės, ar ir Ukmergėje tenka vakciną išmesti. I. Pračkailė patikino, kad mūsų rajone nepanaudotos vakcinos nelieka.

„Neatvykus užsiregistravusiems žmonėms, yra kviečiami kiti tam pačiam prioritetui priklausantys asmenys arba kitam prioritetui priskiriami ukmergiškiai, – situaciją komentavo pašnekovė. – Ukmergėje buvo tik keletas nepanaudotos vakcinos dozių vakcinuojant žmones vasario mėnesį kaimo ambulatorijose, kai tiesiog neatvyko užsiregistravusieji ir nepavyko rasti kitų norinčių, o vakcinos buteliukas jau buvo pradarytas, be to, vakcinacija vyko penktadienį. Tai buvo „AstraZeneca“ vakcina.“

Šalyje daugėjant sergančiųjų koronavirusu skelbiama, jog ligoninėse sparčiai mažėja vietų, ypač Vilniaus regiono gydymo įstaigose. Kaip žinia, Ukmergės ligoninėje iki šiol veikia COVID-19 liga sergantiems pritaikytas skyrius. I. Pračkailė informavo, kad mūsų ligoninė turi 28 lovas, skirtas nuo koronaviruso gydomiems pacientams. Iki šio penktadienio buvo užimtos 25 lovos, 3 žmonės dėl COVID-19 ligos sukeltų komplikacijų gulėjo reanimacijos skyriuje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas