Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Nemeskite senų padangų gamtoje – jas galite priduoti nemokamai

Kaskart, kai vairuotojai turi pakeisti padangas, aplinkosaugininkai primena: nemeskite senų padangų bet kur, nes jos dūla daugiau kaip 120 metų ir teršia aplinką. Be to, padangas ir kitas automobilines atliekas galima priduoti nemokamai.

Kelių eismo taisyklės numato, kad nuo balandžio 10 dienos draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis, o su vasarinėmis padangomis galima važiuoti jau nuo balandžio 1-osios. Terminą, esant netinkamoms gamtos sąlygoms ar susidarius kitai nepalankiai situacijai, Susisiekimo ministerija gali pratęsti.

Aplinkosaugininkai teigia, kad net iki 80 proc. transporto priemonių dalių ir detalių galima perdirbti, todėl jie ragina gyventojus naudotis numatytais atliekų sutvarkymo būdais, o pastebėjus aplinką teršiančius asmenis nedelsiant informuoti pareigūnus.

Baudos už į aplinką išmestas atliekas numatytos Administracinių nusižengimų kodekso 247 straipsnyje. Jų dydis svyruoja nuo 30 iki kelių tūkstančių eurų, priklausomai nuo atliekų kiekio ir nuo to, ar išmestos atliekos pavojingos, ar ne. Taip pat gali būti skaičiuojama ir aplinkai padaryta žala.

Kur dėti senas padangas ir kitas automobilines atliekas

1. Paprastai padangas vairuotojai keičia autoservisuose, todėl ten jie gali nemokamai palikti tiek padangų, kiek keičia.

2. Kadangi pagal galiojančius įstatymus už padangų tvarkymą atsakingi padangų gamintojai ir importuotojai, pardavėjas turi pranešti pirkėjui, kad į padangos kainą jau įskaičiuotos ir jos sutvarkymo išlaidos. Taigi pirkėjas į prekybos vietą gali atvežti tiek padangų atliekų, kiek pirko.

3. Panaudotos padangos, alyva, filtrai, aušinimo skysčiai, akumuliatoriai ir kitos atliekos iš gyventojų nemokamai surenkamos stambiųjų atliekų surinkimo aikštelėse. Jų adresus, darbo laiką ir kitą informaciją galima rasti savivaldybių svetainėse, adresu www.atliekos.lt arba Aplinkos apsaugos agentūros svetainėje.

4. Neribotais kiekiais automobilines atliekas galima priduoti privačioms įmonėms, bet ši paslauga gali būti mokama.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • To Mantas :
    Toj pacioj garseniskiu gatvej priima, kur antriniu produktu surinktuve.
  • Mantas :
    Pirma parasykit kurie gi servisai ima padangas be papildomo mokescio? ir nesvarbu kad tu pirkai naujas padangas

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas