Nuomonių telefonas

Dėl beglobių gyvūnų kyla įvairiausių diskusijų

Nijolė STUNDŽIENĖ

Redakcijai laišką parašiusi ukmergiškė teiravosi: „Labai norėčiau, kad kompetentingas savivaldybės atstovas atsakytų į klausimą, kokias funkcijas vykdo „Akeso“ gyvūnų prieglauda? Rajono gyventojai nežino, ar jie gali kreiptis, prašydami priglausti ar paimti beglobį gyvūną, ar šią įstaigą remia savivaldybė? Socialiniuose tinkluose dėl šių ir panašių klausimų kyla įvairių diskusijų…“

Į skaitytojos klausimą atsakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Jis patikino, kad savivaldybė jokia forma ir jokiais būdais neremia viešosios įstaigos „Akeso gyvūnų prieglauda“. „Ji yra laimėjusi skelbiamos apklausos būdu savivaldybės administracijos vykdytą viešąjį pirkimą, – aiškino direktorius. – Buvo pasirašyta terminuota vienuolikos mėnesių bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugų teikimo sutartis, pagal kurią su įstaiga atsiskaitoma tik už atliktas paslaugas.“

D. Varnas taip pat sakė, kad ši sutartis galioja iki birželio mėnesio, tačiau kad būtų užtikrintas nepertraukiamas paslaugos teikimas, netrukus bus pradėtos rengti sąlygos naujam viešajam pirkimui.

Iškilus klausimams dėl beglobių gyvūnų, direktorius patarė skambinti į savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių telefonais: (8 340) 60 353, (8 340) 60 339 arba 8 699 80 131, 8 620 88 349.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Stasys :
    Ne iki galo atidirbta sistema, žmogus neradęs kur priduoti gyvūno ji išmes, ir niekas nieko nei rodis, o Akesa puls gaudyti. Tai gal geriau tegu priima iš gyventojų gyvūnus ir mažiau bus valkataujančių. Į konkurso sąlygas įtraukti tokį punktą, o dabar nei šis nei tas, apsiskelbė gyvūnų globėjais, o iš tikro, neapsiima globoti. gal tada tegu susėda Klajūnas su Akesa ir kuris pasiūlys geresnius variantus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas